Hivatalos: nem volt igaz, hogy megtiltották a DK-s ételosztást

A balliberális Magyar Narancs alig két hete még azt írta, hogy a pécsi városvezetés inkább éhezteti a város szegényeit, mintsem engedje, hogy az ellenzék osszon nekik ételt, ám most be kellett vallaniuk: mindez hazugság volt. Sőt, a lap szerint az önkormányzat segít.  

A balliberális lap valótlansága bejárta a liberális blogokat, így az széles körben elterjedt. Annak ellenére történt ez, hogy maga Nagy Ferenc, a DK-s képviselőjelölt is bevallotta: nem is kértek engedélyt, sőt az élelmiszerbiztonságért felelős szervekhez sem futott be ételosztással kapcsolatos kérés.

hirdetés
Uránia Mozi

A Magyar Narancs szerdán közölte, hogy korábban valótlanul állították: a pécsi városvezetés nem adott engedélyt a DK-nak, hogy babgulyást osszon.

Mint írták, ezzel szemben a valóság az, hogy a pécsi városvezetés nem tagadta meg az ételosztási engedélyt a Demokratikus Koalíciótól, ilyen kérelem hozzá nem is érkezett, az ételosztás hatósági engedélyezése egyébként sem tartozik feladat- és hatáskörébe.

Amennyiben a DK beszerzi az ételosztáshoz szükséges hatósági engedélyeket, a rendezvény a DK elképzelései szerinti önkormányzati tulajdonú ingatlanban térítésmentesen megtartható – írják a liberális lapnál.

A DK pécsi képviselőjelöltje, Nagy Ferenc legutóbb egyébként a hátáron túli magyarok szavazati joga elleni kampánya kapcsán keveredett meglehetősen kellemetlen helyzetbe. A DK – vagy annak háttércsapata – ugyanis egy norvég tanárnő lopott fényképével reklámozza azt, hogyan kellene elvenni a magyarok szavazati jogát.

Nagy Ferenc a lopott fotóval kapcsolatban előbb arról beszélt, hogy lehet, hogy a norvég hölgynek is szimpatikus a DK kezdeményezése, hiszen a Fidesz nekiment a civileknek, miközben a norvégok sok pénzt adtak hazánknak, majd pedig arról, hogy a technika vívmányai sok mindent lehetővé tesznek.