Hölgyek! Sajnos vége a nyárnak, de kárpótoljon minket a legújabb őszi divat!

Már megjelentek a pécsi boltokban az őszi kollekció első darabjai, ennek kapcsán utánajártunk a legújabb divatnak. Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist segítségével összeszedtük a legütősebb újdonságokat, a Pécs Plaza boltjaiban pedig körül is néztünk ezek után.  

– Idén ősszel is nagyon változatosak a trendek, mindenki megtalálhatja, amit keres. Bár az is igaz, hogy a sok szín és stílus között nehezebb kiválasztani a hozzánk igazán illő darabokat – mondta elöljáróban a pécsi divatszakértő.

Akár talpig lilában is hódíthatunk 2019 őszén

Az idei őszt a lila fogja leginkább meghatározni Lánczos Benkő Tímea szerint, méghozzá a szín minden árnyalata az egészen világostól a legsötétebbig. Hozzátette, akár tetőtől talpig lila szettet is viselhetünk, ha elég bátrak vagyunk hozzá, hogy ezt, a kifutókon is előszeretettel alkalmazott megoldást kipróbáljuk. A fémes árnyalatok is mindig jelen vannak, emelte ki. Kihangsúlyozta az aranyat, ami mind ruhanemű, mind kiegészítők tekintetében szerepet kap majd a szezonban.

A Brilla! polcain már visszaköszönnek a legtrendibb őszi cuccok

– Sokan a fehéret nyári színnek tekintik, holott ősszel is mosolyt csalhat az arcunkra egy fehér nadrág, barna bokacsizma, krémszínű pulóver összeállítás. Nem kell az ősz beköszöntével azonnal a szekrény hátuljába süllyesztenünk fehér dolgainkat, főként a napsütéses napokon fognak jól jönni – mondta a szakember.

Kosztümök, övek, különleges vállmegoldások és poncsók lesznek a legmenőbbek!

A kosztümök néhány éve már hódítanak, akár nadrággal, akár szoknyával hordjuk őket. Ez annyival újul meg idén ősszel, hogy az aktuális trend követői övet kötnek hozzá a derekukra. Viselhetjük ezt egy szép blézerrel is.

– Az érdekes vállmegoldású ruhák, felsők szintén jelen vannak. Ilyenek például az egyvállas, a félvállas darabok, a tervezők előszeretettel játszanak ezekkel – mondta Lánczos Benkő Tímea. Sokakat sokkolhat, de a 80-as évek kedvelt trendje, a nagy válltömés is visszaköszönhet majd a következő időszakban a pécsi stylist szerint.

Hozzátette, a poncsók és pelerinek is nagyon divatosak, sőt ráadásul praktikusak is, hiszen jól alájuk lehet öltözni akár hűvösebb időben is. Akár pulóvert vagy dzsekit is húzhatunk alájuk, ha a réteges öltözködés hívei vagyunk.

Minták minden mennyiségben, különlegességekkel megspékelve

Anyagok terén a szatén az idén ősszel hódítani fog, illetve mindent ellepnek majd a rojtok. Ez utóbbiak minden mennyiségben és minőségben megjelenhetnek a ruhákon és kiegészítőkben is.

Nem meglepő módon a virágminta, és még inkább a kockák, illetve a patchwork – avagy foltvarrás – nagyon menő lesz idén ősszel.

Kockás anyagok és fényes kiegészítők a pécsi Moda Sorella üzletben

Mi a helyzet a lábbelikkel?

A veszkócsizma és a kockasarkak a korábbiakkal egyezően az idei ősszel is bekerülnek a butikokba, mellettük helyet kapnak továbbra is a külföldön és itthon is közkedvelt hatalmas, magas talpú sportcipők.

Szinte hordhatatlan, de divatos újdonságok

A kabátoknál eddig az oversize, vagyis extra méretű fazonok hódítottak, most pedig előálltak a tervezők egy még furcsább, talán kissé praktikátlan ötlettel. A legújabb kabátok ujja leér egészen az ujjaink végéig, eltakarva az egész kezet. A stylist hozzátette, szerinte ezeket leginkább a kifutókon fogjuk látni, nem a „mezei” felhasználók által látogatott boltok ruhafogasain.

– A másik, szintén nem igazán hordható újdonságot a szinte tenyérnyi, miniatűr táskák jelentik – mondta végezetül Lánczos Benkő Tímea.

Ami divatos, az nem feltétlenül praktikus is minden esetben

Hirdetés