Karácsonyra gyakorlatilag nem maradt meg a hó, január elején azonban ismét fehér lepel borult Pécsre. Megnéztük, mit jósolnak az előrejelzések az elkövetkező napokra, hetekre.

hirdetés

Sokan szerettek volna fehér karácsonyt, erre volt is esély, hiszen az ünnep előtt pár nappal még esett a hó – azután szépen el is olvadt. Január első napjai azonban újra hóval köszöntöttek be, és az előrejelzések szerint utánpótlás is lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat települési előrejelzése szerint kedden már újabb havazásra készülhetünk Pécsett, és csütörtökön is hóesés jöhet. Kérdés ugyanakkor, hogy ebből mennyi marad meg: kedden ugyanis még kemény mínuszokra készülhetünk, ám szerdán megenyhül az idő, legalábbis napközben.

Az Időkép előrejelzése rövid távon ehhez hasonló: kedden újra hólapátot ragadhatunk, és csütörtök után a hét végén, a jövő hét elején is számolhatunk fehér csapadékkal. Az Időkép 30 napos előrejelzése szerint február elejéig többször is lehet hó, havas eső, azonban nap közben nem akad olyan időszak, amikor fagyna (hajnalban van esély mínuszokra, ez azért télen természetes). Így kérdéses, a leesett hó mennyire marad meg.

A leghosszabb időtartamra egy nemzetközi portál, az AccuWeather vállalkozik, és a tapasztalatok szerint elég jó eredménnyel – bár értelemszerűen egy-egy prognózis egyre kevésbé biztos, ahogy növekszik az időtartama. A portál szerint január 13-án és 15-én is készülhetünk hóra, de ez nem lesz tartós, sőt a hónap vége szinte kellemes lesz, napközben akár 7 fok is lehet több napon keresztül.

Ha hinni lehet a nemzetközi portálnak, az igazi zord február idén elmarad, bár a hónap legelején lehet hó, ami meg is marad, ugyanis napközben sem lesz 0 foknál magasabb hőmérséklet. Február 20-a körül azonban búcsút mondhatunk a télnek: 10 fok lehet, és bár a következő napokban lesz csapadék, ez már csak eső lesz. Meglátjuk, beválik-e az előrejelzés!

 

Hirdetés