Hoppál: az ellenzék is elismeri a pécsi munkahelyteremtést!

Pécsen az egyre több állásteremtő beruházás miatt valóban növekvő kihívás a munkaerőhiány, azonban ezt nem munkásszálló építésével kellene orvosolni, ahogy a szocialisták szeretnék, hangsúlyozta pénteken Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő.

hirdetés
Uránia Mozi

Újabb ötlettel állt elő az MSZP-s Szakács László, aki egyébként nem is indul a választáson, vázolta pénteken Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón.

– Haza-hazaugranak Budapestről, és ötletekkel állnak elő, de az ilyen ötletekkel már tele a padlás, ezek vezettek oda, hogy 2010-re katasztrofális helyzetbe került Pécs, Baranya és az ország – hangsúlyozta Hoppál Péter. Szakács László csütörtökön azt mondta, munkásszállót kellene építeni Pécsett a munkaerőhiány ellensúlyozására. Hoppál Péter azt mondta, az ellenzék össze-vissza beszél, hiszen eddig meg azt hangoztatták, hogy nem tesz semmit a kormány és Pécs a munkahelyteremtő beruházásokért.

– Köszönjük, hogy már az ellenzék is elismeri, annyi állásteremtő beruházás érkezik Pécsre, ami már kihívást jelent a munkaerőhiány kezelésében, ugyanakkor úgy gondoljuk, ezt nem munkásszállás építésével kellene orvosolni – szögezte le Hoppál Péter.

Egyre több a pécsi munkahelyteremtő befektetés – képünkön a BAT fejlesztése

A képviselő elmondta: a kormányhivatal legfrissebb adatai szerint Komlón 7,6 százalék a munkanélküliség, azonban tudni kell, hogy 2010-ben jóval magasabb volt. A sellyei térségben ugyanez az arány 9,1 százalékos. Jól látszik, hogy a kormány a magyar emberekkel együttműködve jelentősen javított a foglalkoztatási helyzeten, Baranyában viszont még van annyi tartalék, ami lehetőséget ad arra, hogy a pécsi munkaerőhiány okozta helyzetet kezelje. A képviselő kiemelte, Baranya bármely részéről elérhető Pécs nagyjából egy óra alatt, így munkásszállókra nincs szükség. Főleg úgy, hogy ez a családok szétszakításával járna együtt, amit a kormányzat nemhogy nem akar, hanem éppen ellenkezőleg, kiemelten támogatja a családokat.

Hoppál Péter arra is felhívta a figyelmet: az ellenzék először lebecsülte a migrációs veszélyt, majd nyilatkozataikból az is kiderült, lebontanák a határkerítést. Így viszont erős a gyanú arra, hogy a tervezett munkásszállókat, ha módjuk adódna rá, migránsszállókká alakítanák át.