Igazi ajándékötletek születésnapra, ha nem hiányzik egy újabb porfogó

Ha valaki a családban vagy baráti körben valamilyen szempontból különleges születésnapot ünnepel, mindenki maradandót szeretne ajándékozni. De mi van, ha az ünnepeltnek már mindene megvan, vagy csak nincs szüksége még egy dologra, amit sosem használ? Íme néhány hasznos tipp.

hirdetés

Miért ne vegyünk faliképet, étkészletet, vázát vagy más tárgyi ajándékot ismerősünknek a születésnapjára, hacsak nem kért kifejezetten ilyesmit ajándékba? Egyrészt mert nem fog igazán örülni neki (hiszen nehéz tárolni, porfogó és ráadásul nem is biztos, hogy tetszik neki), másrészt pont az előbb említett okból kidobott pénz ez nekünk. Lássuk, milyen opciók vannak helyette.

Buli, a meglepetés erejével

Azért azt szögezzük le, hogy nem mindenki szereti a meglepetéseket, pedig egy meglepetés bulit általában csak egyszer lehet ellőni. Ha biztosak vagyunk benne, hogy örömet okozunk a partival, a következőket tegyük.

Először döntsük el, hogy otthoni bulit tartunk vagy egy másik helyszínre invitáljuk meg a vendégeket. Ennek kapcsán jól gondoljuk át azt is, milyen összeget szánunk az estére és azt egyedül vagy csoportosan fizetjük majd ki. Mikor helyszínt választunk, figyeljünk hogy a hely legyen megfelelő méretű (vacsorázni, beszélgetni, táncolni) és felszerelés, például kivetítő és projektor is legyen ott. Plusz élmény, ha zenekart hívunk a partira, természetesen a szülinapos ízlésének megfelelőt. Hogy milyen étel és ital legyen felszolgálva, érdemes közösen megvitatni, legalább néhány másik vendéggel.

Azt is nagyon gondoljuk meg, kiket hívunk meg, hogy az ünnepelt tényleg jól érezze magát és a számára fontos emberekkel legyen körülvéve.

Utazni jó!

Ki ne imádna szép, új helyeket felfedezni? Ha az ünnepelt is szeret világot látni, szuper ötlet egy utazási csekkre pénzt összedobni. Minél több ember száll be, annál különlegesebb helyszínt találhatunk ki. Érdemes lehet ezt egy meglepetés – vagy akár nem meglepetés – bulival összekötni, aminek vendégei amúgy is ajándékoznának valamit.

Jó ötlet, ha van egy úti cél, amit a születésnapos már régebb óta kinézett magának, de ha ez nincs meg, akkor bármelyik utazási irodában vehetünk olyan utalványt, melyet szabadon felhasználhat bármilyen foglaláshoz.

Ajándékozzunk élményt!

Ma már rengeteg honlapon válogathatunk különböző típusú és árú élményajándékok közül. Például különleges élményrepüléseket, wellness üdüléseket, vacsoraajánlatokat vásárolhatunk. De Pécsett és környékén is válthatunk családi csomagot egy élményparkba, illetve pécsi masszázsszalonok kupont adnak, de villányi borkóstolót is kínálnak az oldalakon.

Jobb, ha pécsieket választunk

Ha mégis mindenképp valamilyen tárgyi ajándékot szeretnénk vásárolni, az legyen hasznos és főleg egyedi. Kortól is függ, hogy mi az ideális ajándék, de ajánlhatunk pécsi cuccokat. Férfiaknak és nőknek egyaránt ajándékozhatunk pécsi mintájú ruhadarabokat, Pécsett gyártott napszemüveget, esetleg pécsi borokat.

Hölgyeknek nem lehet elég szép és dizájnos táskája, szóval jó ötlet a pécsi Amella vagy Bánkúti márkák kínálatát végigböngészni, ugyanígy az ékszervásárlás sem megy ki a divatból, gondolkodhatunk ebben is. Modern nőknek találhatunk számítógép-alkatrészekből készült csodákat vagy mohából és fából készült darabokat.

Hirdetés