Igen ez van: az „elaludtam-hatás” lesz a legmenőbb idei hajtrend!

Visszavonhatatlanul berobbant a nyár, vele együtt itt a megújulás! Fejszőrzetünket is érdemes a pécsi divathoz igazítani, melyet városunk egyik tehetséges fodrászával, Forró Éduával, a Dudás-Hajas Szalon hajszobrászával foglalunk össze.

hirdetés

Természetes tengerparti hullámok

Az elmúlt években nagyon meghatározóak voltak a rövid és bob fazonok, 2018-ban azonban eljött a hosszú hajak ideje. Ami idén biztosan telitalálat lesz, az a tengerparti „beach-hatás”.

Forró Édua, a pécsi Dudás-Hajas Szalon fodrásza beavat, hogy az elkészítése rendkívül egyszerű, semmi másra nincs szükségünk, csak egy hajsütővasra vagy kúpvasra! Csupán annyit kell tennünk, hogy megfogjuk a hajsütőt és rátekerjük a tincseket. Az „alkotásnak” nem kell tökéletesnek lennie, sőt, minél szabálytalanabb, kócosabb, annál jobban átjön a tengerparti hangulat.

– Ha kicsit hullámosabb vagy borzosabb frizurával rendelkezünk, akkor ideje életre kelteni a fürtjeinket! A nedves hajunkra tegyünk egy kis hajápoló szérumot, vagy ha rá szeretnénk segíteni a hullámokra, akkor egy kis hullámosító krémet vagy spray-t – mondja a fodrász.

Ezután bízzuk a hajszárítóra a hajunkat, de a legjobb, ha egyszerűen hagyjuk hajkoronánkat megszáradni a szabad levegőn.

Az idei győztes: az „elaludtam-hatás”

Forró Édua szerint idén a legújabb divat a vizes hatású frizura, vagyis az „elaludtam-hatás” lesz. Előre sejthető: nem nehéz az elkészítése, és biztosan nem lövünk mellé, ha így indulunk el a munkába. Az elaludtam-hatású frizurához csak annyit kell tennünk, hogy picit behullámosítjuk a hajunkat és jól összerázzuk.

– Készítsünk választékot, majd a választék körül dolgozzunk el egy kis, vizes hatású zselét. Igazán érzéki hatást tudunk elérni vele – mondja a szakember.

Hajpánt? Naná!

Legyen hajkoronánk hosszú, félhosszú vagy rövid, bármikor feldobhatjuk egy fejpánttal! Nem először találkozni a 90-es évekből visszaköszönő trenddel, a fodrász szerint ezúttal sem szabad idegenkednünk tőle.

Forró Édua elmondja, hogy a hajfonásokról se feledkezzünk meg. Idén a különböző fejre dolgozott fonások kerülnek előtérbe, akár póthajjal kiegészítve a hosszabb hatásért.

Egyéjszakás kalandok a hajkoronán

Az ombre, vagyis a színátmenet és a balayage, vagyis az alig észrevehető színátmenet változatai továbbra is hódítani fognak, újabbnál is újabb színekben pompázva. Választhatunk természetes hatást keltő, de akár kicsit merészebb színt is a sötét árnyalatoktól egészen a világosokig. Legyen az „napcsókolta” árnyalat, kék vagy rózsaszín, amit választunk, egy dologra figyeljünk, hogy ne keverjük a hideg és a meleg színeket, és törekedjünk harmóniára. Egy szőke hajon például nem mutat szerencsésen a zöld, ugyanúgy sötét hajra nem jó választás a rózsaszín, valamint a kéket sem érdemes keverni a vöröses árnyalatokkal.

– Idén az úgynevezett haj-smink lesz a divat, ami tulajdonképpen kimosható hajszínezőket jelent. Használatuk gyors, egyszerű, kaphatóak spray vagy festék formájában, és mivel másnapra már nyoma sincs, csak a kreativitás szab határt a kísérletezésnek – mondja a hajszobrász.

Stílustanácsadónkról, Forró Éduáról

Édua 2003 óta dolgozik a Dudás-Hajas Szalonban. Emellett folyamatosan képezte magát különböző tanfolyamokon. A szalonon kívül fotózásokon, bemutatókon is dolgozik, fő profilja pedig az esküvői frizura és az ezzel kapcsolatos előkészületek, szervezések.

Édua ezen kívül minden évben jelen van az úgynevezett Hajas Cut & Color Competition versenyen, amelynek célja, hogy a Hajas szalonon belüli fodrászok és tanulók összemérjék tudásukat. Több évben is sikereket ért el, ennek köszönhetően kijutott Londonba, ahol részt vehetett a Salon International elnevezésű nemzetközi fodrásztalálkozón, amelyre a világ minden tájáról érkeznek szakemberek tanulni és inspirálódni.

hirdetés