Így alakul át a pécsi buszmenetrend a járványhelyzet idejére

Az alábbiakban olvashatjuk a pécsi önkormányzat közleményét az ideiglenes változásokról. Március 26-a, csütörtök 0:00 órától, a gyakorlatban reggel 4 órától az alábbi menetrend lép életbe a pécsi helyi járatú autóbuszjáratokon.

hirdetés

Pécs önkormányzata folyamatosan vizsgálja a lehetőségét, hogy alakítsa a közösségi közlekedési járatok menetrendjét. Célunk, hogy az új koronavírus járvány okozta kitettséget az arányosság elvét is figyelembe véve minimalizálni tudjuk. Azonban a helyi gazdaságban fontos szerepet játszó munkáltatók működése is fontos, ennek fenntartásához elengedhetetlen, hogy a munkavállalók minél kisebb víruskitettség mellett munkába járhassanak. Ugyanígy biztosítani szeretnénk az alapvető élelmiszerekhez, gyógyszerekhez, tisztálkodószerekhez jutás lehetőségét is. Azonban kimondott célunk, hogy a járvány által fokozottan veszélyeztetett idősebb korosztály mellett mindenki más, aki teheti, otthon maradjon.

A fenti célokat figyelembe véve március 26-a, csütörtök 0:00 órától, a gyakorlatban reggel 4 órától az alábbi menetrend lép életbe a pécsi helyi járatú autóbuszjáratokon.

(Tájékoztatásul: március 18-tól a nyári menetrend van érvényben.)

  HÉTKÖZNAP SZOMBAT VASÁRNAP
4.00-17.00 óráig Az eddigi, már meghirdetett menetrend szerinti járatok közlekednek. Az eddigi, már meghirdetett szabadnapi, azaz szombati menetrend szerinti járatok közlekednek. Az eddigi, már meghirdetett munkaszüneti napi, azaz vasárnapi menetrend szerinti járatok közlekednek.
17.00-23.00

óráig
(VÁLTOZOTT!)

Munkaszüneti, azaz a vasárnapi menetrend van érvényben.
Kivéve: 20, 21, 121-es járatok, melyek ugyanúgy hétköznapi  menetrend szerint működnek.
Az eddigi, már meghirdetett szabadnapi, azaz szombati menetrend szerint közlekednek. Az eddigi, már meghirdetett munkaszüneti napi, azaz vasárnapi menetrend szerint közlekednek.
23.00-4.00

óráig
(VÁLTOZOTT!)

A járatok nem közlekednek, kivéve az autóbuszvezetők beszállítását végző járatok. A járatok nem közlekednek, kivéve az autóbuszvezetők beszállítását végző járatok. A járatok nem közlekednek, kivéve az autóbuszvezetők beszállítását végző járatok.