Karácsony közeledtével a pécsi sportolók is megosztják, hogyan töltik az ünnepeket – főként családjuk körében, meghitt ünnepléssel.

hirdetés

Kemény munka az ünnep alatt

Az idén U23-as világbajnoki bronzérmet szerző Bicsák Bence a karácsony előtti és utáni napokat is kemény munkával tölti, de a tréningek mellett az évnek ebben az időszakában a családra és a barátaira helyezi a hangsúlyt.

– December 24-én hajnalban érünk haza Pécsre a melegégövi edzőtáborból, onnan pedig sietek majd Zalaegerszegre, hogy a családommal tudjak ebédelni. A karácsonyt mindig együtt töltjük, nagyon szeretem ezt a pár napot, ilyenkor az edzés kicsit háttérbe szorul és a családé a főszerep. Persze, karácsonykor is kell edzeni, 26-án már újra három tréningem lesz, de ezek nem annyira megterhelőek, csak meg kell csinálni. Az edzőtábor után úgyis lesz egy lazább hetem, örülök, hogy azokat a napokat a családommal és a barátaimmal tölthetem majd – mondta a PSN Zrt. triatlonistája.

Feleségként készül Csonka Zsófia

Csonka Zsófia idén először készülhet a karácsonyra feleségként, hiszen szeptemberben hivatalosan is összekötötte életét párjával, így ezúttal házaspárként láthatják vendégül a családtagokat.

– Hívő emberként számomra a karácsony a lelki kiteljesedés, a kegyelem és bizonyosság ünnepe, amely egyben számadás is az eltelt esztendőről, mégis melegséggel teli családi esemény. Nagyon jó visszaemlékezni gyerekkorom csodás adventi világára, épp ezért picit több számomra ez az ünnep a többi eseménynél. Rendhagyó módon, idén a megszokottnál korábban, apukám születésnapján, december 21-én várjuk ünnepelni a családot. Férjemmel másodszor látjuk vendégül a népes famíliát, a tavalyi debütálásunk után idén már rutinos vendéglátóként vágunk bele a tizenöt fő fogadásába. Külön öröm, hogy idén újabb taggal bővült a család, így hosszú évek után újra babakacagás lesz a fa alatt unokahúgom jóvoltából. A karácsonyi menüben néhány újdonságot is kipróbálunk, kísérletezünk a vegán konyha finomságaival – fogalmazott a többszörös olimpikon sportlövő.

Kenderesi: karácsony és születésnap

A PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója számára nemrég ért véget a versenyszezon. Kenderesi Tamás a rövidpályás világbajnokságon egy nagyon erős mezőnyben végzett a tizenkettedik helyen, amellyel ugyan nem volt elégedett, de van egy mottója, amely segíti továbblendíteni a nehézségeken.

– Nem úgy sikerült a vb, ahogy szerettem volna, ennél az eredménynél jobbnak éreztem a formámat, jól sikerült a felkészülés is, de azt gondolom, hogy túl rövid az élet a szomorkodáshoz. Valószínűleg sokan tudják rólunk, hogy nagyon összetartó család a miénk, szinten mindent együtt csinálunk, így az előttünk álló ünnepek sem telhetnek el másként. Ráadásul nálunk a december még a születésnapokról is szól, én 13-án töltöttem be a 22. életévemet, a legkisebb öcsém, Marcell pedig két éve, karácsony előtt született. Szerencsére a nagyszüleim is nem olyan rég Pécsre költöztek, így nagy segítség, hogy karácsonykor nem kell sokat utazni ahhoz, hogy együtt legyen a család – fogalmazott az úszó.

Szűk családi körben ünnepel

A PMFC NB III.-as labdarúgócsapatának kapitánya, Koller Krisztián szűk családi körben tölti a karácsonyt, az év utolsó napjain igyekszik kipihenni az őszi szezon fáradalmait, hogy újult erővel vághasson neki a bajnokság második felének.

– Nálunk a családban az egyik legjobban várt ünnep a karácsony, mert sajátos hangulata van és ez az egyik legszeretetteljesebb időszak. Szenteste a párommal leszünk együtt, majd meglátogatjuk a szüleimet, másnap pedig a kedvesem családjához látogatunk Kaposvárra. Sajnos a kisfiam nem velem él együtt, de december 26-án jön hozzánk és a két ünnep között is együtt töltünk pár napot. A párom szereti ilyenkor ünnepi díszbe öltöztetni a lakást, ezzel is feldobja a szürke hétköznapokat. A menüt tekintve mindenevő vagyok, de ahogy az év többi napján, úgy a karácsonyi időszakban is mértékkel eszem, inkább többször fogyasztok kevesebbet. A konyhában szívesen besegítek, ha kérik, de például a fenyőfa díszítése az én feladatom. Karácsonykor szeretek ajándékozni is, jó látni, ha örömet szerezhetek valakinek egy-egy meglepetéssel – fogalmazott a piros-feketék csapatkapitánya.

 

Hirdetés