Szenzációs sportdiplomáciai sikert mondhat magáénak a Gyulai Miklós vezette Magyar Atlétikai Szövetség, hiszen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) december 4-i, monte-carlói döntése értelmében Budapest adhat otthont a 2023-as felnőtt atlétikai világbajnokságnak. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a világ harmadik legrangosabb sporteseménye – a labdarúgó-világbajnokság és az olimpia után a legmagasabban jegyzett sportrendezvény – öt év múlva hazánkba érkezik, és több mint egy héten át tart majd – írja az Origo

Túl azon, hogy elképesztő sztárparádé várható, és a 2024-es párizsi olimpián főszerepet játszó atléták lényegében nálunk tartják majd ötkarikás főpróbájukat, ez egy hatalmas lépés is lehet Magyarország és a magyar kormányzat olimpiai törekvéseit illetően.

Hogyan kapta meg Budapest a vb-t?
A magyar atlétikában óriási hagyományai vannak a sikeres világversenyek rendezésének. Gondoljunk csak az 1966-os vagy 1998-as budapesti Európa-bajnokságra, az 1983-as fedett pályás Európa-bajnokságra, vagy az 1989-es, valóságos világcsúcsesőt hozó, majd a 2004-es fedett pályás világbajnokságra. Mint ahogy a Usain Bolt bemutatkozását hozó 2001-es debreceni ifjúsági világbajnokság is mérföldkő volt a hazai és a nemzetközi atlétikai életben – írja a lap.

Előreláthatólag így fog kinézni az új atlétikai pálya Csepelen

Egyébként az atlétikai világbajnokság a világ legnagyobb sporteseménye az olimpia és a focivébé után.