Ilyen még nem volt: mozivásznon a pécsi horrortársulat brutális filmje!

A film egyik jelenete

Jó ideje nyomon követjük már a Horror Stories of Pécs független, amatőr filmes csapat munkásságát, „Egy sorozatgyilkos balladája” című legújabb munkájuk pedig nemrég lett kész, és hatalmas sikert ért el: a pécsi Uránia mozi nyilvános vetítésen fogja bemutatni augusztus 13-án 20.30-kor. 

hirdetés
Uránia Mozi

Magáról a filmről azt kell tudni, hogy egy pécsi sorozatgyilkosról szól, és nemcsak gyomorforgató jelenetekben bővelkedik, hanem a gyilkos elméjébe is betekinthetünk általa a moziban. 

– Mivel pécsi csapatról van szó, mindenképpen szerettünk volna támogatási lehetőséget biztosítani nekik azzal, hogy levetítjük a filmet. Fontos számunkra, hogy a helyi kezdeményezéseknek teret adjunk, hiszen ez, főleg egy kisebb, független társulatnak hatalmas dolog – mondta Szabó Krisztián, az Uránia Mozi ügyvezető igazgatója.

Németh József, a Horror Stories of Pécs kreatív vezetője lapunknak elmondta, a vetítést jó kiugrási lehetőségnek tartják és nagy sikerként élik meg. Úgy fogalmazott, filmjeik amatőr mivolta és a horror műfaj fekete, sokak által kritizált hangulata miatt is nagy szám, hogy bemutatják a mozivásznon művüket. 

Hozzátette, mindeddig forgatási helyszínek és zenék terén kaptak támogatást, ha pedig a legújabb alkotás sikeres lesz a filmvásznon, remélik, hogy pénzügyi, vagy sokkal inkább technikai segítséget is kaphatnak majd. Mind ez idáig ugyanis a kezdetleges eszközök okozták a legnagyobb kihívást a csapat számára.

– A jövőben is mindenképp maradunk a horrornál. Viszont szeretnénk minél több embert bevonni a filmkészítésbe, hogy ők is részesülhessenek az élményben, lehetőséget adnánk másoknak is kreatív ötletek behozására, sőt akár rendezésre is. A legújabb filmmel kapcsolatban egyébként eddig pozitívak a visszajelzések, még olyanoknak is tetszett, akik egyébként kifejezetten nem szeretik ezt a műfajt. Hevesi Tamás, akinek a filmzenét köszönhetjük, azt mondta, megtisztelve érzi magát, ez hatalmas dolog – mondta Németh József.

A moziban és online már jegyet is lehet váltani a vetítésre