Úgy gondolod, hogy képben vagy a legjobb pécsi programokkal? Ott vagy a legütősebb koncerteken és a kihagyhatatlan eseményeken? Most letesztelheted, hogy kitalálod-e a közelgő pécsi fellépőket a kvízjáték során! Annyit segítünk, hogy mindannyian március-áprilisban érkeznek Pécsre.

1. Kérdés: Kik azok, „akik itt maradtak az éjszakában”?

Az első fellépő egy alternatív rockzenekar, akik olyan spéci vendégekkel lépnek fel Pécsett, mint Beck Zoli (30Y) és Ember Márk színművész. Egy biztos: kiteszik a szívüket a Kodály Központ küszöbére. Akinek még kell egy kis segítség, az olvasgassa Kosztolányi novellaciklusát!

A megfejtésért kattints ide!

2. Kérdés: Ki a híres zongora „gazdája”?

Egy Kossuth-díjas zongoraművészről van szó, aki Kárpát-medencei turnéja során látogat el a Kodály Központba, ahol Liszt, Chopin és Debussy műveket hallhatunk tőle. Sokat cikkeztek arról a „csodazongoráról”, ami az ő elképzelései alapján készült, és Pécsre is került egy belőle 2017-ben.

A megfejtés itt található!

3. Kérdés: Hangya-törvény Nagy-Britanniából?

Talán a legnehezebb feladvány, igazi hardcore programfürkészőknek: a Metronóm Jazz Klub márciusi vendége az Egyesült Királyság egyik legkülönlegesebb gitárosa, aki kvartettjével látogat el a Zsolnay Negyedbe. Feléjük „Hangya-törvény” uralkodik, és ők figyelnek a Zsolnay-gyár sarkánál lévő óriásplakátról is!

Megfejtés itt van.

4. Kérdés: Az ő dalain nőttél fel Te is, és valószínűleg a gyerekeid is ezeken fognak. Ki ő?

Azért, hogy ne legyen olyan könnyű, csupán egyetlen szót mondunk: Csiribiri!

A megfejtésért klikkelj ide!

5. Kérdés: Kik azok, akik „hazajárnak” hozzánk?

Az ország egyik legnépszerűbb alternatív rockzenekara, akik Pécsről indultak és azóta is minden évben adnak egy-két szuper koncertet a városban. Ezúttal a tompa kések nyomába erednek…

Kattints ide a megfejtésért!

(x)