Induljon mozizással a pécsiek éve, lesz mit nézni!

Előre összeszedtük a Pécsre érkező remek januári filmeket, melyeket biztosan vetíteni fognak a város mozijaiban. Kellemes böngészést a pécsi filmbarátoknak!

hirdetés

Január 3.

Több mint három éve mutatták be a legendás Rocky-filmekből merítő Creed: Apollo fiát, amelyben Rocky-t is, azaz Sylvester Stallonét is újra láthattuk. A film Rocky ellenfelének fiát, Adonis Creedet megformáló Michael B. Jordan alakításának köszönhetően komoly sikerré is vált. Kellett is a folytatás, mely lényegében az 1985-ös Rocky IV-nek is a folytatása lesz, hiszen arról fog szólni, hogy Adonis bevállal egy meccset az orosz titán Ivan Drago (Dolph Lundgren) fia, Viktor (Florian Munteanu) ellen, hogy így vegyen revansot apja, a legendás Apollo Creed (Carl Weathers) haláláért.

A szintén január 3-án debütáló A tanítónő is elég jó filmnek ígérkezik, a kritikusok nagyon szerették, főleg a főszerepet alakító Maggie Gyllenhaal nagyszerű alakítása miatt. A sztori a következő: a költészetért rajongó Lisa tanítónőként dolgozik egy előkészítő iskolában, kapcsolata férjével pedig korántsem olyan kielégítő, olyan szenvedélyes, mint amikről olyan sok verset olvasott. Ha ez nem lenne elég, két tinédzser gyereke elhidegült tőle. Egy nap azonban megváltozik az élete: meghallja egyik tanítványa, a mindössze 5 éves Jimmy gyönyörű versét. Amikor pedig látja, hogy Jimmy szülei nem vesznek tudomást fiuk zsenialitásáról, radikális döntést hoz.

Január 10.

A 2009-es hatalmas sikerű filmje, a Gran Torino óta ez első alkalom, hogy a legendás Clint Eastwood egyszerre rendez és játszik is filmjében. Izgalmas új thrillerében, A csempészben alakított főszerepe, a 80 éves elmúlt csóró és magányos Earl azért, hogy újra sínre tegye életét, elvállal egy melót: elvileg csak vezetnie kell, csak épp az a bökkenő, hogy a mexikói drogkartellek egyikének dolgozik, olyan jól, hogy több munkára is felkérik. Az üzlet jól megy, túl jól: a Bradley Cooper által megformált nyomozó ered a nyomába. Nem feltétlenül csak az öreg Eastwood miatt kell látni.

A Bolti tolvajok a 2018-as év végi filmes listákon rendszeresen bukkant fel, nem véletlenül. A megrázó, mély történetben Oszamu és a fia egy bolti lopásuk – melyekből a családjuk él – után összetalálkozik egy magányos, elveszett kislánnyal, akit hazavisznek magukkal, hogy ne fagyjon meg a téli hidegben. Oszamu felesége is beleegyezik abba, hogy befogadják a gyereket. Szegénységükben is boldognak tűnnek együtt, de egy váratlan, fontos esemény komoly titkokat hoz a felszínre, a család pedig kezd szétesni. Az Apollóban tuti nyomják majd!

Január 14.

Az Üvegre vár mindenki, aki imádta, ahogy M. Night Shyamalan rendező összekötötte két remek filmjét, a 2000-es A sebezhetetlent és a 2017-ben bemutatott Széttörvét. Az Üveg ugyanis a két filmben kapcsolódó történetet viszi tovább, természetesen a már ismert szereplőkkel. A Széttörve vége után David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja szövi újfent mesteri szálait. Érdekes, misztikus, akciódús, meglepő filmre kell számítani, és reméljük, hogy be is válnak a hozzá fűzött remények.

Az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése alkotói idén is különleges utazásra hívják a bátor nézőiket. A megtörtént eseményeken alapuló Az átkelés madarai egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülöttek tradícióinak hiánypótló dokumentuma. A történet az 1960-as és 1970-es években játszódik, amikor Amerikában virágzott a hippikultúra, és hatalmas igény volt mindenféle kábítószerek iránt. Ebből elsősorban a kolumbiai farmerek profitáltak, akikből a drogterjesztés- és termesztés legprofibb „szakemberei” lettek. A sztori nagyon érdekes alaphelyzetben indul:

Raphayet a Guajira-félszigeten élő wayuu törzs hagyományai szerint kéri meg a fiatal Zaida kezét, ahhoz azonban, hogy a hozományt teljesíteni tudja, társul a nem törzstag barátjával, aki nem épp egyszerű eset. Hamarosan azonban megszedik magukat a drogpénzből, és ez enyhe kifejezés. A gazdagsággal jön azonban a nyugati értékrend is, ami nem csak a törzsi hagyományokat mérgezi meg, hanem a főszereplők családját is. Ha egy kicsit is olyan jó, mint a híre, vagy mint A kígyó ölelése, akkor nem lesz baj.

Január 24.

Nicole Kidman tarol A Pusztítóban, ezt már lehet tudni, és akár már miatta is érdemes megnézni ezt a filmet, melyben a szépen elcsúfított színésznő által alakított Erin Bell, a Los Angeles-i Rendőrség nyomozóját követhetjük végig. A nő 16 évvel ezelőtt épült be a rettegett Silas bűnbandájába, a kaliforniai sivatagban. A társaság egyik brutális balhéja után Erin lebukik, Silas pedig elmenekül. Silas azonban jó pár évvel később újra felbukkan egy hatalmas bankrablást tervezve, Erin pedig a nyomába ered, hogy végre végleg elkapja. Erőszakos, nehéz filmre kell számítani, melyben a nyomozónő karakterének mélyére láthatunk.

Január 31.

Sok film készült már Stuart Máriáról, a Két királynő azonban kicsit újabb szemszögből közelít a karizmatikus uralkodónő életéhez. Mikor a fiatalon megözvegyült Mária Franciaországból visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját, kiderül, hogy Skócia és Anglia már I. Erzsébet uralma alá tartozik. A két fiatal királynő kapcsolatának története ez a sokak által nagyon várt film, melyből kiderül, hogyan játszadoztak egymás elméjével, hogyan bűvölték el és félemlítették meg egymást, legyen szó hataloméhségről vagy szerelemről, házasságról és függetlenségről. Mária végül elhatározza, hogy kinyilvánítja igényét az angol trónra. Árulás, lázadás, összeesküvések sora tölti meg a filmet, melyből intimebb megvilágításban derül ki, hogy miként változtatta meg a két nő viszálya a történelmet.

Hirdetés