Interaktív előadás Pécsett: időspolitikáról, aktuális nyugdíjügyekről kérdezhetünk

Pécs lakosságának 29 százaléka nyugdíjaskorú, így sokakat érdekel, milyen juttatásokra számíthatnak most és a jövőben, mely őket érintő döntések várhatók a hazai szociálpolitikát illetően, vagy milyen feltételekkel helyezkedhetnek el továbbra is a munkaerőpiacon. Október 12-én minderről szó lesz egy pártpolitikától független fórum keretében.

hirdetés
Uránia Mozi

15 órától a Veress Endre utca 6. szám alatt helyet kapó Szivárvány Gyermekház (Pécsi Kulturális Központ) ad otthont az eseménynek, melyre minden érintettet várnak a szervezők, akit érdekelnek a nyugdíj és az idősellátás körüli információk. Előadást tart Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület Elnöke, aki a készülő nyugdíjtörvényről, az azzal szembeni elvárásokról, szolidaritásról, fenntarthatóságról, igazságosságról, a VI. Országos Nyugdíjas Parlament előkészületeiről, programjáról, célkitűzéseiről beszél majd. A résztvevőknek ezután lehetősége nyílik kérdéseik feltevésére.

hirdetés
Uránia Mozi

A program körülbelül 2 órás lesz és közösen szervezi a Nyugdíjasok Egyesülete, a Nyugdíjasok Baranya Megyei Képviselete, valamint helyi nyugdíjasklubok és a pécsi önkormányzat mellett működő Idősügyi Tanács.

– Pécsett nagyon sok idős, nyugdíjas ember él, akiket ezek a témák nyilván foglalkoztatnak. Az előadónk a lehető legfrissebb információkkal tud szolgálni, hisz kormányképviselőkkel is rendszeresen tárgyal, kellően felkészült, tehát feltehetően mindenféle felmerülő kérdésre választ ad majd. Fontos továbbá, hogy helyi szervezetek is meghívást kaptak, így nem csak sorstársakkal, de olyanokkal is találkozhatnak a résztvevők, akik a pécsi helyzettel, önkormányzati törekvésekkel, az itteni idősügyi koncepcióval tisztában vannak. Az is lényeges törekvés a városvezetés részéről, hogy összefogják az itteni időseket, illetve számukra releváns híreket juttatnak el hozzájuk a különböző szervezeteken és ilyen rendezvényeken keresztül – nyilatkozta lapunknak dr. Keller Nándor, a pécsi Idősügyi Tanács tagja.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés