Ismét megújul egy pécsi iskola!

Sorra újulnak meg Pécsett az oktatási intézmények, az elmúlt időszakban számos óvoda- és bölcsődefelújításról számolhattunk be. Most újabb helyszínre vonultak fel az építőmunkások: a Jókai utcai általános iskolában kezdődött jelentős, több százmilliós beruházás. 

Ahogy az uniós közbeszerzési értesítőben is olvasható, sikeresen zárult a pécsi Jókai utcai általános iskola felújítására kiírt pályázat. A legjobb ajánlatot két baranyai vállalkozás közösen nyújtotta be, a szerződést júliusban alá is írták, most már a munkák is megkezdődtek.

A több mint 310 millió forint értékű beruházás során az épület energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése zajlik le, többek között szigetelik a tetőt és a külső homlokzatot, nyílászárókat cserélnek, új lapradiátorokat és lámpatesteket is kap az iskola. Korunknak megfelelően akadálymentesítik is az épületet – a sulit gyakorlatilag teljesen újjávarázsolják.

A pályázatot egyébként úgy írták ki, hogy a kivitelezőnek biztosítania kell a munkák ideje alatt az iskola zavartalan működését, a beruházásnak a tanítási órák legkisebb zavarásával kell folynia. (Ez egyébként nem megoldhatatlan, a Pécsi Református Iskolaközpontban egy teljesen új iskolaépületet alakítottak ki úgy, hogy közben az intézmény más részein zajlott a tanítás.)

A Jókai utcai iskolafelújítás Pécsett nem áll egyedül, elég csak arra gondolni, hogy milyen nagyszabású óvoda- és bölcsőderekonstrukció zajlik: a mintegy 2,5 milliárdos programban tucatnyi óvoda és mintegy féltucatnyi bölcsőde szépül meg.

hirdetés

Hirdetés