Ha nem akar hőgutát kapni, érdemes már a héten ledobni a textilt és ugrani egy bombát a pécsi és Pécs környéki strandok egyikében. Nyárias, meleg idő lesz, Pécsen akár 32 fokot is mérhetünk május első napjaiban, aminek apropóján a legtöbb strand már tavasz közepén kinyit. Mutatjuk hol, mennyiért csobbanhatunk.

hirdetés

A Pécsi-tó szabadstrandja

Először is kezdjük a körképet a Pécsi-tó szabadstrandjával, mely bár nem kiépített strand – és ily módon kakukktojás – mégis a pécsiek egyik kedvence. Ha inkább természetes vízben fürdőznénk, és szívesen autóba pattannánk ezért, akkor irány Orfű! A Szomjas Vándor Büfénél, illetve az eggyel arrébb, az Árnyas Part Büfénél levő szabadstrand nem véletlenül a baranyaiak kedvence: ingyenes, rendezett és kulturált itt a tópart, ahogy berobban a nyár, Orfű legnagyobb tava megtelik pécsiekkel.

Orfűi Kistó Strand

A Kistó Strandon már csak belépőjeggyel fürdőzhetünk. A május 19-én nyitó Kistó Étterem fogyasztó vendégei térítésmentesen fürdőzhetnek, hivatalosan azonban csak június elején nyit a strand. Egyelőre az árakat sem sikerült megtudnunk, tavaly a felnőtt 900, a diák jegyár 640 forint volt – ezek lehet, hogy idén változnak.

Orfű Akvapark

Ha különleges vízi élményekre vágyunk, akkor egyértelmű kedvenc lehet az Orfűi Aquapark, ami a tervek szerint június elsején nyit. Itt hétféle csúszda, úszómedence, élménymedence és pezsgőmedence várja a felnőtteket, a piciknek pedig van gyerekmedence és bébipancsoló. Az akvaparkot a tavalyi árakhoz képest változatlanul látogathatjuk, a felnőttjegy 2000, a diák 1500, a gyerekjegy 1000 forint lesz.

Hullámfürdő

A Hullámfürdő strandja június közepén, az iskolai nyári szünet kezdetén nyit majd ki, pontos időpontot nem sikerült megtudnunk. Itt reggel kilenctől este hétig fürdőzhetünk, és bár áraik évek óta nem változtak, egyelőre az árlista sem fix még. Tavaly 1000 forintért merülhettünk felnőttként (Tüke-kártyával 900 forintért), a gyerekjegy 560 forint, a diák- és nyugdíjas jegy 820 forint volt, délután 15 órától 600 forint volt a belépő – ha minden igaz ez idén sem fog változni.

Pollack Strand

A pécsiek egyik kedvenc fürdőjének megnyitására még várni kell, először június 9-én, szombaton csobbanhatunk a Pollackon. Az egyetemisták által kedvelt hely továbbra is egy feszített víztükrű és két gyermekmedencével várja a látogatókat, a medencék mellett van játszótér, tűzrakóhely és grillező is, de aki ejtőzni akar, annak ott vannak a hintaágyak.

A Pollack strand mellett egyébként a hetekben kezdődött meg egy nagyszabású útfejlesztés, aminek köszönhetően villámgyorsan lehet majd a Rókusdombon át a Mecsekre autózni. A beruházás miatt a strandon „megújul” a röplabdapálya, mindössze pár méterrel kerül odébb, jelenleg már csak a végső simításokra kell várni, a háló tartó oszlopok és a tereprendezés van vissza. Valószínűleg emiatt lehet, hogy a jegyárakról még nem tudtak bővebb tájékoztatást adni lapunknak.

Harkányi Strandfürdő

A Harkányi Strandfürdő területén április végén megnyílt a Lepke fantázianevű medence illetve a sportmedence is, május 18-án pedig már a csúszdaparkban, és a többi medencében is csapathatjuk. Egészen június 30-ig 9-től délután 6-ig, július 1-től szeptember 3-ig pedig egészen este nyolcig ázhatunk majd Harkányban.

A mindössze 1000 forintért váltható napi csúszdajegy sajnos megszűnt két éve, a csúszdapark használatát az 2200 forintos felnőttjegybe integrálták – ami egyébként több mint kétszáz forinttal drágult a tavalyi árhoz képest. Diákkal 1800 forintért válthatunk jegyet, a 62 év fölöttiek pedig 1600 forint ellenében strandolhatnak.

Sikonda Ambient Hotel & Aroma Spa

A sikondai Ambient Hotel & Aroma Spa kültéri medencéi már májustól látogathatóak, a 26-28°C-os termálvizű élménymedence mellett napozóteraszon relaxálhatunk. Mindennap 8.00-tól 20.00-ig strandolhatunk itt, az árak a tavalyihoz képest drágultak, a felnőttjegy 2700, a gyermek és nyugdíjas jegy 2300 forint – Tüke-kártyával a belépők azonban kedvezményesebbek.

Thermal Spa Siklós

A siklósi fürdő kültéri medencéi szintén a pünkösdi hosszúhétvégére nyitnak ki, azaz május 19.-én már használhatjuk a 33 méteres sportúszómedencét, jakuzzit és melegvizes beülő- és gyerekmedencét. Egy fajta jegyet tudunk váltani a fürdőbe, mellyel valamennyi attrakció látogatható. Az árak a tavalyihoz képest idén is száz forinttal drágultak, míg a felnőtt napijegy hétköznap 2900 forint, a gyermekjegy 1550 forint.

Ha unja már a megszokott strandokat, itt írtunk dél-dunántúli, mesés szabadtéri fürdőkről és strandokról, ahova érdemes elmenni.

Hirdetés