Idén is „ízesen” és illatosan indult a Fűszerünnep május harmadikán. Az időjárás könyörületes volt a kis óvodás kertészekhez, így délelőtt a Szilárd Leó Parkban és a Széchenyi téren is ültettek növényeket a pécsi apróságok.

hirdetés

Verőfényes napsütésben startolt el az idei Fűszerünnep, csodás időben ültethettek fűszernövényeket pénteken az óvodások Uránvárosban, a Szilárd Leó Parkban Decsi István alpolgármester, illetve a Széchenyi téren Páva Zsolt polgármester közreműködésével.

– Nem attól lesz valami ünnep, hogy minden évben megszervezzük, hanem attól, hogy évről-évre egyre jobban várjuk azt. Örülök, hogy idén is ennyi fűszer a földbe kerülhet, ennyi szorgos pici kéz segítségével – köszöntötte a jelenlevőket a Szilárd Leó Parkban Decsi István.

Miután Uránvárosban a földbe kerültek a növények, a belvárosban is elkezdődött az ültetés, a Városháza előtt. Itt az óvodások mintegy 400 palántát – zsályát, kakukkfüvet, citromfüvet, oregánót – ültettek el a Széchenyi téren .

– Már jó pár éve mindig megrendezzük tavasz derekán a Fűszerünnepet – mondta Páva Zsolt polgármester, aki maga is segédkezett az ültetésben. – Ez egy nagyon kedves program, barátságos kis megemlékezés arra, hogy a tavasz kapcsán érdemes odafigyelni a minket körülvevő természetre, növényekre. A gyerekek pedig megismerhetik a különböző fűszernövényeket.

A gyerekek énekléssel fogtak hozzá a „munkálatokhoz”, amihez aztán kis ásólapátokat is kaptak.

Hirdetés