Járatsűrítések lesznek, egyre többen vannak a pécsi buszokon

Ahogy újra nyitnak az óvodák, bölcsődék, újra indul az élet, úgy lett szükség a járatsűrítésre is. A város forgalmasabb pontjain számos alkalommal tumultus alakul ki a buszokon. A városvezetés szerint már elindult a járatmódosítás.

Az RTL Klub Híradójában tettek közzé egy amatőr felvételt egy, a vásárcsarnoknál összezsúfolódott tömegről a buszokon. Ez a város egyik legforgalmasabb pontja a buszközlekedés szempontjából.

A vásárcsarnok nemrég nyitott újra, a jelenleg érvényes szabályozás szerint pedig az épületben egyszerre legfeljebb száz ember tartózkodhat. Ám a falakon kívül, a buszmegállóban szinte egymást érik az emberek. Az idősek többsége busszal közlekedik, ők pedig csak 9 és 11 óra között vásárolhatnak.

Ha szólóbusz érkezik, szinte mindig torlódik a tömeg a járatokon.

Ruzsa Csaba alpolgármester az RTL Klub Híradójának elmondta, folyamatosan figyelik, hogy hányan utaznak a buszokon.

– Az látjuk az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, hogy ahogy nő a bölcsődékbe, óvodákba érkezők száma, úgy lesz a buszokon is egyre több utas.

Ruzsa Csaba szerint a járatsűrítés elindult, várhatóan május 25-e környékén lesz egy nagyobb járatmódosítás, ami aztán további sűrítéseket hoz magával.

Az RTL Klub felvételei:

A tömegközlekedési eszközökön egyébként továbbra is kötelező a védőmaszk viselése, a szabályszegőket büntethetik is.

A szabályozásról bővebben, és arról, hogy nyitott meg a vásárcsarnok, ITT írtunk.