Járda és vízelvezetés: fontos beruházás indult el a Magyarürögi úton

Megkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer és a gyalogosjárda kialakítása a Magyarürögi úton, ezzel a lakók egy régi kérése teljesül. A munkák nem állnak meg, további szakaszokon folytatódik a beruházás, így nemcsak a villámárvizektől óvják meg a házakat, de a gyalogosok is biztonságban közlekedhetnek.

hirdetés

Bognár László, a terület önkormányzati képviselője, Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje és Őri László, Pécs alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót pénteken a Magyarürögi úton.

– A Magyarürögi úton hiába van kint a sebességkorlátozó tábla, évek óta veszélyes a gyalogos közlekedés ezen a szakaszon. Ha esik az eső, akkor még a csapadékvíz is nehezíti az itt élők mindennapjait. Most ezzel a beruházással egyszerre két problémát oldunk meg – mondta Bognár László, a terület önkormányzati képviselője.

Őri László, Pécs alpolgármester elmondta, Bognár László, a terület képviselője folyamatosan lobbizott azért, hogy a helyiek számára fontos munka elkezdődhessen.

Vári Attila, Bognár László és Őri László ismertette a fejlesztést

Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje utalt rá, az elmúlt időszakban Pécs számos pontján volt útfelújítás és járdaépítés, de jogos a pécsiek igénye az utak állapotának javítására. Mint közölte, egy olyan programot dolgoznak ki, amely révén a város valamennyi útja pormentes, jó minőségű, aszfalttal borított lesz.

A magyarürögi beruházás jelenlegi első ütemében a Denevér dűlő és Ürög utca közötti szakasz kivitelezése indult meg. A közel 300 méter hosszú szakaszon egységes előregyártott beton mederelemekből álló vízelvezetés készül. A mederelemek szintén előre gyártott fedlapokkal lezárhatóak lesznek, így tetejükön járható felület jön létre, elválasztva az autóforgalomtól. A jelenlegi szakasz befejezését követően a munkálatok az Ürög utca Gólya dűlő közötti szakaszon fognak folytatódni egészen az Aranyhegyi befogadóig. Azonban még ezzel sincs vége a munkának, hiszen jövőre is folytatják a teljes szakaszon, ehhez a tervek és a forrás is biztosított.

Hirdetés