Jobbik-vezető: a holokauszt egy állatfaj

Itt a következő felfoghatatlan és mérhetetlenül szomorú felvétel Gyöngyösi Mártonról, melyet az Origo hozott le.

A videón a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese és frakcióvezetője közel másfél órán át, megállás nélkül hangoztatott antiszemita szólamokat egy 2013-as lakossági fórumon. Szavaiból kiderült, hogy a Zsidó Világkongresszus azért jött Budapestre, hogy felmossa a padlót a magyar emberekkel, a holokauszt egy speciális állatfaj, valamint a holokausztkompenzáció egyenlő az intézményesített korrupcióval.

hirdetés

– Általában a világtörténelemben bekövetkező tragédiák úgy szoktak működni, hogy az idő múlásával, ha nem is elfelejtődnek, mégiscsak valahogy tompulnak. Az ezzel kapcsolatos érzelmek, azok nem növekednek, hanem elcsitulnak. A holokauszt az egy olyan érdekes állatfaj, amellyel kapcsolatban az indulatok nőnek. Tehát mintha egyre több lenne a holokauszt-túlélő, és egyre nagyobb lenne a holokauszttal kapcsolatos fájdalom – fogalmazott a politikus, majd a magyar kormány által felkínált kompenzációk kapcsán fejtette ki a véleményét.

De még ezt is tudta fokozni: „Egyenesen felháborítónak tartom azt, hogy a holokauszt-túlélők kompenzációjáról úgy beszélünk, mintha az egy teljesen természetes és magától értetődő dolog lenne. (…) A holokausztkompenzáció azért teljes mértékben felháborító, mert úgy működik, hogy a magyar kormányok a közpénzt odaadják a zsidó szervezeteknek, akik azt szétosztják, a fene tudja, kinek, ha egyáltalán szétosztják. Ezt, ha nem a zsidók kárpótlásáról lenne szó, akkor ezt a világban mindenki úgy nevezné, hogy intézményesített korrupció. Hiszen ez az. Mutyialapon működő biznisz, üzlet” – toldotta meg az addigiakat. 

Érvei között szerepelt tehát, hogy a zsidók nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, valamint, hogy szerinte Izrael államelnöki szinten deklarálta Magyarország gyarmatosítását, sőt a holokauszt túlélőin is gúnyolódott.

Gyöngyösi továbbá kifogásolta, hogy a Zsidó Világkongresszus Budapesten akarta megtartani aktuális összejövetelét, meglátása szerint ennek csupán egy kifutása lehet: felmossák a padlót a magyar emberekkel.

További részletek ITT.

Hirdetés