Jön, jön, jön a pécsi fesztiválszezon!

Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy februárban elstartol a fesztiválszezon Pécsett és a megyében. Jobbnál jobb kulturális, gasztronómiai, zenei és egyéb program közül válogattunk, hogy bemutathassuk a legjobbakat!

hirdetés
Uránia Mozi

Táncolj, vigadj, tölts kolbászt a megye legvidámabb eseményén

A Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál minden évben hatalmas népszerűségnek örvend. Évek óta érkeznek a versenyre baranyai, magyar, sőt még külföldi csapatok is, hogy megmutassák kolbásztöltő tudásukat. A fesztiválnak sajátos hangulata van, a versenyzők ugyanis egymás között csak „pálinkatöltő” fesztiválnak csúfolják az eseményt, annyira jó buli. Az előkészületek reggel 9 órakor kezdődnek, és hogy ki ne száradjanak, némi pálinkát is magukba töltenek a versenyzők, a zene és a tánc egész nap javában zajlik.

Mikor? Február 9.
Hol? 7300 Komló, Eszperantó tér 1. (Városi Sportközpont)


Ismerd meg a medvéket a tél egyik „legvadabb” fesztiválján

Február első hétvégéje medvebrummogástól lesz hangos, ugyanis a Pécsi Állatkert Medve-napokat tart! Másodikán és harmadikán lehetősége van a pécsi gyerekeknek megismerni a zoo barnamedvéjének, Nikolájnak a rokonait, de lesznek látványetetések is, többek között a mosómedvéket és az ormányos medvéket is lencsevégre kaphatjuk, ahogy lakomáznak.

Mikor? Február 2–3.
Hol? 7635 Pécs, Ángyán János utca 1. (Pécsi Állatkert)
Bővebb információ itt! 


Falatozz a város legédesebb fesztiválján

A legtöbbünk örömére nem kell már sokat aludni a hetedik Pécsi Csokoládé Karneválig. Az ingyenes eseményen idén is remek programok lesznek: láthatunk előadásokat hazai kézműves csokoládékészítőktől, bepillanthatunk a 3D-nyomtatás rejtelmeibe, hallgathatunk előadást arról, hogy hogyan is együnk csokoládét, de szemtanúi lehetünk annak is, ahogy Lokodi Ákos kreatív séf, az esemény házigazdája a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit.

Mikor? Február 9–10.
Hol? 7626 Pécs, Felsővámház utca 52. (Zsolnay-negyed)
Bővebb információ itt!

Űzd el a telet a mohácsi pokladén!

Február 28-án indul a minden évben hatalmas sikert arató mohácsi busójárás, vagy ahogy a turistalátványossággá vált népszokást meghonosító, Mohács környékére települt balkáni sokácok hívták, a „poklade”, azaz a „karnevál”. Az immár hatnapos télűzésre több mint százezer látogatót várnak idén, és programból sem lesz hiány. Nem maradhat el a vasárnapi busófelvonulás, a máglyagyújtás és koporsóégetés, de lesznek kiállítások, előadások, bemutatóműhelyek és gasztroprogramok is.

Mikor? Február 28. – március 5.
Hol? 7700 Mohács, Széchenyi tér 1.
Bővebb információ itt!


Bulizz a 90-es évek legjobb slágereire

A második Pécsi Retro Fesztiválon olyan slágerek lesznek, hogy a fal adja a másikat. Kozmix, V-Tech és Krisz Rudi csak a jéghegy csúcsa, nyolc sztárvendég, két retró házigazda lemezlovas, és leírhatatlan élmény vár mindazokra, akik március 16-án ellátogatnak az Expo Centerbe.

Mikor? Március 16.
Hol? 7631 Pécs, Megyeri út 72. (Expo Center)
Bővebb információ itt!