Jövő héten megérkezhet a pénz a kovácstelepi PMFC-akadémia folytatására

A PMFC épülő akadémiájának főépülete idén februárban. Kívülről nagyjából azóta is így néz ki

Fél éve várnak arra a 800 millió forintra, amiből folytatni lehet a kovácstelepi beruházást, aminek az eredeti tervek szerint nagyjából mostanra kellene befejeződnie.

hirdetés
Uránia Mozi

Az utánpótlásközpont főépülete ugyan már régóta áll, némi munka is zajlott benne és körülötte az elmúlt hetekben, a pályák kialakítása viszont még egyáltalán nem kezdődött meg a területen. A beruházást bonyolító PSN Zrt-nél hónapok óta várnak arra a plusz kormányzati forrásra, ami lehetővé tenné a munka érdemi folytatását, a következő ütem megkezdését.

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy napokon belül megérkezhet a 800 millió a PSN számlájára. Talán nem véletlen, hogy a kivitelező, az előző, fideszes városvezetés nagy kedvence, a B Build & Trade Kft. képviselője pont most nyilatkozott arról a Magyar Építők nevű újságnak, hogy “gőzerővel épül” a sportkomplexum. (A Magyar Építők alapítója és a lapot kiadó cég tulajdonosa egy kecskeméti, kormánypárti médiavállalkozó, Oltyán József, aki egy darabig szerepet vállalt az Index mögötti, mára elég élessé vált kavarásban, az ő tulajdonrészét vette meg az Indexet kiadó cégben a NER-média egyik fő ügyintézője, Vaszily Miklós.)

A hiányzó 800 millió miatt mondjuk éppen, hogy nem tudott “gőzerővel” folyni az építkezés az elmúlt hónapokban. Ha így lett volna, már elkészülhetett volna a beruházás, aminek az eredeti tervek szerint nagyjából mostanra le kellett volna zárulnia. (A Magyar Építők cikkében számos fotó van, lehet böngészgetni, hogyan áll a projekt.)

A Magyar Építőknek nyilatkozó építésvezető mindenesetre azt mondta, hogy “a közelmúltban beépítették a külső nyílászárókat, elkészült az esztrichezés és a glettelési munkálatok, valamint a villamos- és gépészeti alapszerelések is megvalósultak. Jelenleg a hideg és meleg burkolás, a belső festések és a gipszkartonozási munkálatok zajlanak, valamint ezzel párhuzamosan történik a külső parkoló építése és a közművek rákötése is, és hamarosan megkezdődnek a gépészeti üzempróbák”.

A cikkből megtudhatjuk, hogy a közeljövőben elindul a külső állványozás és homlokzati burkolás, valamint a buszparkoló építését is elkezdik. Ezen kívül a külső élő- és műfüves pályák kivitelezési munkálatai is hamarosan elstartolnak. Az élőfüves pályák öntözésére egy komplex csapadékvízgyűjtő és öntözőrendszer lesz kiépítve a helyszínen.

A 2000 négyzetméteres központi épületen kívül két nagy füves és egy nagy műfüves pálya lesz a komplexumban, és kialakítanak egy kisebb fedett műfüves csarnokot is.

Azt írják, várhatóan jövőre fejeződhet be az építkezés. Hogy pontosan mikor, arra nem tér ki a cikk.