Gourmet-piknikkel, koncertekkel, irodalmi estekkel, családi és kézműves programokkal, slam poetryvel, elektronikus zenei bulikkal és megannyi érdekességgel érkezik július 1. és július 4. között a nyár első pécsi fesztiválja. Mutatjuk, hogy miért lesz érdemes kilátogatni a második alkalommal megrendezett Múzeum Utca Pluszra.

Idén július 1. és 4. között a Pécs Nyitva 2.0 kampányon belül rendezik meg a tavaly nagy sikerrel – és hagyományteremtő céllal – elindított Múzeum Utca Plusz elnevezésű fesztivált, Pécs „legfiatalabb” nyári kulturális- és gasztronómiai programsorozatát.

Nagy volt a nyüzsgés a a tavalyi fesztiválon

Az önkormányzat, a Zsolnay Örökségkezelő NKft., a Janus Pannonius Múzeum, és a Pécsi Szelet együttműködésében megszervezett fesztiválon ismét megannyi izgalmas, érdekes, szórakoztató eseménnyel várják a pécsieket a Káptalan utcában. Idén is vérbeli fesztiválhangulat költözik a belvárosba: koncertek, irodalmi estek, gourmet-piknik, családi és kézműves programok, slam poetry, erotikus versek és buli kifulladásig.

Az önkormányzat hétfőn kiadott közleménye részletezi a programot, íme:

Felvonulással indul a négynapos buli

Óriásbábos felvonulás nyitja meg a fesztivált július 1-jén 15 órakor, a menet a Széchenyi térről indul a Káptalan utcába, ahol egyből egy western-történetbe csöppen a közönség, melyben slam, költészet, próza és zene találkozik.

Milyen érzés újra élő koncerteken tombolni?

A fesztivál alatt zenél majd a Bohemian Betyars és Parno Graszt egy közös koncerten (július 1., Káptalan Kert), de jön a Kubalibre (július 1., Múzeum Igazgatóság udvara) a Follow the Flow (július 2., Káptalan Kert), az Analog Balaton (július 2., Múzeum Igazgatóság udvara) az Irie Maffia (július 3., Káptalan Kert), a Freakin’ Disco (július 3., Múzeum Igazgatóság udvara), Rudán Joe (július 4., Káptalan Kert) és a Wakeup 1230 (július 4., Múzeum Igazgatóság udvara) is.

Óriásbábos felvonulással indult az első Múzeum Utca Plusz

Ady Endre pikáns szövegei

Ady Endre erotikus, pajzán, pikáns szövegei elevenednek meg a bAdy 18+ programon Balla Eszter és Kamarás Iván előadásában, LotfiBegi zenei aláfestésére (július 2. 16.00). Másnap közös estet tart Csemer Boggie és Grecsó Krisztián Költőim címmel (július 3., 16.00). Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös műsorában pedig összefonódik a zene és az irodalom (július 4., 16.00).

Kézművesség, Pagony Mesebirodalom, Design Liget, Pécsi Szelet

A múzeumpedagógiai élménysátorban interaktív régészeti ismeretterjesztés, történelmi témájú kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket, de szó lesz például arról is, hogy az űrkutatás milyen inspirációt jelentett Vasarely művészetében.

Mindenki meg fogja találni a kedvenc programját

A vállalkozó kedvűek számos kézműves programon alkothatnak különféle használati- és dísztárgyakat, például részt vehetnek a CaraWonga op-art workshopon vagy varrhatnak Vasarely-ihlette zebrát.

A Pagony Mesebirodalomban többek között játszóház, Gryllus Vilmos családi koncertje, Dániel András (Egy kupac kufli) mesedélutánja és arcfestés várja a gyerekeket.

A Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiacon összesen 20, Baranyában tevékenykedő képző- és iparművész, formatervező, dizájner termékei közül szemezgethetnek a látogatók.

Az pedig természetes, hogy az elmúlt évek kedvenc gasztroprogramját is újra megszervezik: a Pécsi Szelet – Baranyai Gourmet Pikniken a látogatók ismét végigkóstolhatják Baranya legjobb ízeit a street foodtól a fine diningig.

Teleky Zoltán főzi a Kiskastély babgulyását a tavalyi Pécsi Szeleten

Néhány technikai információ:

  • A programok a Bohemian Betyars X Parno Graszt, a Follow the Flow, az Irie Maffia és Rudán Joe Káptalan Kertben rendezett koncertjeit leszámítva ingyenesek.
  • Az este 20.00 és 22.00-kor kezdődő koncerteken védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, a többi program szabadon látogatható.
  • Minden további információ és részlet a Pécs Nyitva kampány honlapján olvasható.

hirdetés
Uránia Mozi