Júniusban is tele lesznek a pécsi mozik jobbnál jobb filmekkel

Júniusban is remek filmek érkeznek a pécsi mozikba: ajánlunk egy Cannes-ban taroló Elton John-filmet, az űrlényvadászó „sötét zsaruk” legújabb epizódját, minden idők egyik legjobb animációs filmsorozatának új részét és egy kemény horrort is. Jó mozizást mindenkinek!

hirdetés
Uránia Mozi

Június 6. – Rocketman

Kezdjük a nyár első hónapját a Cannes-i Filmfesztiválon óriási sikerrel vetített Rocketmannel, mely a világ egyik legnagyobb és legmeghatározóbb popsztárjának története: a film Elton John karrierjének áttörésére, berobbanására koncentrál, mindezt teszi egy nagyszabású, grandiózus, de mégis őszinte és humánus zenés-fantázia képében.

A zenészlegenda slágereire felfűzött film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerekből – akit akkor még Reginald Dwightnak hívtak – világszerte ismert szupersztár, popikon lesz. Nem csak a dalok, a látvány, az inspiráló történet miatt érdemes megnézni a Rocketmant, hanem Taron Egerton kritikusok által agyondicsért alakítása miatt is. Aki nehezményezte a Bohém rapszódia felületességét, az ezt a filmet ünnepelni fogja.

Június 13. – Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül

Bizonyára nem kell bemutatni a három, egészen frankó Men in Black-filmet senkinek sem, a több mint másfél milliárd dollárt hozó sorozatról azonban évek óta nem hallhattunk.

Úgy is mondhatjuk, hogy K ügynök és J ügynök nyugdíjba ment, Tommy Lee Jones és Will Smith a múlté. Szerencsére – vagy szerencsétlenségünkre, majd meglátjuk – azonban Hollywoodban mindig van utánpótlása a kifulladt, lezártnak csak hitt sorozatfilmeknek, a legújabb, újjáélesztett Men in Black-rész pedig kifejezetten jónak tűnik: H ügynök (a Marvel-filmek Thorja, azaz Chris Hesmworth) és M ügynök (Tessa Thompson) az új űrlénybűnözőket kergető „sötét zsaruk”, akik szintén arra vállalkoztak, hogy felkutassák a Földre áltestben beszivárgó idegeneket. Csak most a lépték nagyobb, az új ügynökök egy Föld körüli utazásra indulnak! Vicces, izgalmas, ijesztő és bizarr jelenetekben pedig nem lesz hiány!

Június 20. – Toy Story 4.

A Toy Story 3 kilenc éve érezhetően kereken zárta le mindenki kedvencei, az űrkadét-akciófigura Buzz és a cowboy-baba Woody történetét, azonban a méltán óriási népszerűségnek örvendő sorozat folytatása iránti közönségigénynek az alkotók nem tudtak ellenállni, szóval jön a negyedik rész is, mely garantáltan kasszasiker lesz (a Toy Story 4.-re rekordmennyiségű elővételes jegyet adtak már el Amerikában).

A júniusi világpremierjének nyitóhétvégéjére 200 milliós bevételt jósolnak, amivel lekörözne minden korábbi animációs filmet. A történet eléggé titkolt, de nagyjából arról lesz szó, hogy Woody, akinek a legfontosabb mindig az volt, hogy gondoskodjon a gyerek-gazdáiról egy, a korábbiaknál nagyobb léptékű kalandba keveredve – melyet egy kelletlen új játéktárs vált ki – ráébred, hogy milyen nagy is lehet a világ egy játék számára.

Június 27. – Annabelle 3.

Úgy tűnik, hogy a Démonok között horroruniverzuma megállíthatatlanul terjeszkedik: június utolsó hetén jön az újabb borzongató epizód, az Annabelle 3. része. A korábbi filmekben megismert Ed és Lorraine Warren továbbra is meg akarja szabadítani a világot az elátkozott Annabelle-babában bujkáló, minden eddigi gazdájára halált hozó démontól, amiket a saját házuk pincéjében, munkájuk során összegyűjtött tárgyak között zárnak el.

Annabelle bujkáló-pusztító szelleme azonban erősebb, mint hitték volna: nem tűri a rabságot, feltámad, kiszabadul, és fellázítja az összes többi bezárt démont. Annabelle most az ellen fordul, aki a leggyengébb a családban: Warrenék kislánya ellen.