A karácsonyi készülődés egyik fő pontja a karácsonyfa beszerzése. Van, aki 24-én viszi haza a fát, van, aki már egy héttel az ünnepek előtt letudja ezt a teendőt. A pécsiek többé-kevésbé már ismerik a fenyőfa-árusító helyeket, sokak pedig visszatérő „vásárlók” minden évben. Azért összegyűjtöttük a legismertebb pontokat Pécsen, ahol nagy kínálattal várnak minket az árusok!

A Biokomhoz és a Pécsi Vagyonhasznosítóhoz beérkezett kérelmeket, plusz a hagyományosan mindig fenyőkkel teli helyekkel egybevonva, íme egy térkép!

További helyszíntippeket várunk még kommentben, vagy az info@pecsma.hu címre!

A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének legfrissebb statisztikáiból az derül ki, évente hazánkban 2-2,2 millió vágott fenyőt, tízezer cserepes fenyőt és 200 ezer műfenyőt értékesítenek. Áruk a mérettől, a származási helytől, és persze az árusítóhelytől is függ. Tavaly jelentősen nőttek az árak, idén viszont nem lesz változás a múlt évihez képest.

Az eladott vágott fenyők 60 százaléka luc volt, 33 nordmann és mindössze 7 ezüstfenyő. Míg a lucfenyőt többnyire hazai földből hozzák, a nordmann fenyők származási helye Németország, Dánia.

Nézzük a konkrét számokat! Az eladási ár a lucfenyőknél méterenként háromezer forint körül mozog, az ezüstfenyő métere 4000-5000 között, míg a nordmannokért méterenként 6000 forintot fizethetünk.