Kedvezményes áron kínál telkeket a családoknak a pécsi vagyonhasznosító

Elhagyott területek megtisztításával, rendezésével alakított ki új építési telkeket a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. A Kertvárosban fekvő családi házas övezet telkeit kedden lehet megtekinteni a liciteljárás előtt.

A Fenyer dűlő és a Nyugati Kőhíd dűlő mentén található közel tízhektáros területen sokáig kiskertek voltak, ám azokat lassan elhagyták a gazdák, és bár a Pécsi Vagyonhasznosító próbálkozott azzal, hogy ismételten meghirdesse művelésre a telkeket, már nem nagyon volt erre igén. A cég ezért más utat választott az elhagyatott részek hasznosítására.

– A terület övezeti besorolása zöldkert volt, ami nagyon beszűkítette a hasznosítási lehetőségeket. Ezért másfél éve elindítottuk azt a folyamatot, amely során a Pécs Építési Szabályzat módosítását kértük annak érdekében, hogy a kisvárosias lakóövezet szerinti besorolással lehessen itt majd építkezni – mondta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója, Szentgyörgyi Dávid hétfői sajtótájékoztatóján.

Az összesen 10 hektáros területből 2,5 hektárnyit leválasztottak, ez utóbbiból nagyjából 700-1000 négyzetméteres parcellákat alakítottak ki.

– Kedden a helyszínen meg is lehet tekinteni a telkeket, jövő héten pedig liciteljárás keretében lehet rájuk ajánlatot tenni – tette hozzá. – A kikiáltási áruk 5-9 millió forintról indul, mindegyik telek szilárd burkolatú út mellett fekszik és közműkapcsolattal is rendelkezik.

A vezérigazgató elmondta, hogy a vagyonhasznosító számára plusz bevételt hozhat az értékesítés, de a városlakóknak is kedvezményes áron tudnak építési telket kínálni.

– Az volt az célunk, hogy a város megtartóképességét segítsük, hogy aki Pécsen szeretne maradni, vagy letelepedni, annak kedvezményes áron kínáljunk fel telkeket – mondta Decsi István, Pécs alpolgármestere.

 

hirdetés
Hirdetés