Keresztes: a Momentum gyakorlatilag egy liberális párt

Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi társelnöke, aki lemondott az EP-választás kudarca után, a mandiner.hu-nak adott interjút. Beszélt a kudarc okairól, de arról is, mi a véleménye arról, hogy a Momentum elszívta a szavazóbázisukat.

– A Momentumról azt gondolom, hogy mint párt nagyon más jellegű politikai elveket képvisel, mint az LMP. A Momentum politikusai az ALDE frakciójába ülnek be az EP-ben. Egy olyan pártcsaládhoz csatlakoznak, amelyet a Monsanto és sok egyéb multicég is támogatott. Sokszor elmondtuk, hogy ezek a befolyásos multinacionális cégek, hogy hajtják a saját profitjuk megtermelésének szolgálatába akár a munkavállalói érdekeket, akár a környezeti szempontokat – hangsúlyozta a mandiner.hu-nak adott interjújában Keresztes László Lóránt. – A Momentum gyakorlatilag egy liberális párt – tette hozzá.

A pécsi illetőségű országgyűlési képviselő beszélt arról is, minek tulajdonítja az EP-választáson elért rossz eredményt, és hogy valóban elszívta-e a Momentum az LMP szavazótáborát.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható el.

Hirdetés