A Gyümölcs utca és a Lugos utca között épül az új bicikliút és újul meg a vízhálózat.

hirdetés
Uránia Mozi

A Szigeti úton négy szakaszban épül a nyugati városrészi kerékpárút, ezzel párhuzamosan pedig teljes útzár mellett három ütemben felújítják vízhálózatot is.

A munkálatok jól haladnak, sőt, a tervezettnél korábban, már áprilisban kész lesz az első ütem és már kezdődik is a következő, április 12-én.

A II. ütemben a Gyümölcs utca és a Lugos utca között a déli oldalon a járda és a déli oldali parkolósáv igénybevételével épül a kerékpárút, továbbá ezen a szakaszon, ezzel egyszerre, a forgalmi sávok igénybevétele mellett a vízvezeték-rekonstrukció is folytatódik.

A II. ütem (Gyümölcs utca – Lugos utca közötti szakasz) forgalomkorlátozása:

 • A Szántó Kovács János utca és a Gyümölcs utca között 30 km/óra sebességkorlátozás, amely a kivitelezés teljes időtartama alatt érvényben lesz.
 • A Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium előtt és a Magyarürögi úti csomópontban a munkálatok befejezéséig továbbra is 30 km/óra sebességkorlátozás lesz érvényben.
 • Az I. ütemben a Gyümölcs utcai csomópontban a kivitelezés úgy lett ütemezve, hogy a csomópont a II. ütemben is használható a járművek számára. Ennek megfelelően a lezárással érintett útszakasz a nyugat felől érkező, az érintett területen élő lakosok számára a Gyümölcs utca felé, míg a keletről érkezőknek a Homok utca irányába biztosított a kerülés lehetősége. Az átmenő forgalom számára a 6-os út a terelőút.
 • A Gyümölcs utcai csomópont keleti oldalán az úttestre teljes szélességében piros-fehér sávozású terelő korlátot, borostyán-sárga villogót és „Mindkét irányból behajtani tilos” táblát helyeznek ki.
 • A Szigeti úton a Lugos utca és a Homok utca között, valamint a Lugos utca és a Madarász utca végén is piros-fehér sávozású terelő korlát, borostyán-sárga villogó és „Mindkét irányból behajtani tilos” tábla kerül ki.
 • A Lugos utca és a Madarász utca kizárólag délről, a Lotz Károly, illetve az Endresz György utcából lesz megközelítő, a lezárások ideje alatt zsákutcává válnak.
 • A gyalogos forgalmat a kivitelezés alá vont területről a másik oldalra terelik. A munkálatok alatt mindvégig biztosítják a gyalogosok számára a biztonságos közlekedést.
 • A Gyümölcs utca déli végére „Egyirányú utca” (északra), északi végére „Behajtani tilos” táblák kerülnek kihelyezésre. A forgalmi rend változását a Tiborc utcában a „30 km/óra”, „Úton folyó munkák”, „Kötelező haladási irány” táblákkal jelzik.

A lezárt szakasz előjelzései:

 • Ny-i irányból a Szántó K. J. utca előtt sárga hátterű térképes táblán mutatja a Szigeti út lezárást.
 • K-i irányból a Tüzér utcai csomóponttól a 3,5 t-nál nagyobb összsúlyú járműveket – az I. ütemhez hasonlóan továbbra is – kitiltják az átmenő forgalomból. Ezt sárga hátterű térképes táblán és a besorolás rendjét jelző táblán, valamint a Szigeti úton a csatlakozó utcák csomópontjaiban tiltó táblák jelzik.
 • Terelő út: Az átmenő forgalom számára az I. ütemben kihelyezett „Terelőút” táblák továbbra is érvényben maradnak: a Szigeti út – Szántó K. J. u., Szántó K. J. u. – 6-os út, a 6-os út – Tüzér u., valamint a Tüzér u. – Szigeti út csomópontokban.