„Az, hogy az ellenzéki pártok megjelennek, és a saját sleppjük ott van körülöttük, ez számomra gusztustalan. Ne jöjjenek oda, miért jönnek oda? Jöjjön oda akkor is, amikor ő van kormányon és baj van” – fejtette ki a Mercedes-gyár szakszervezetise egy vitafórumon, tudósított a mandiner.hu. Az is kiderül, van, aki tényleg többet akar túlórázni, hogy többet kereshessen.

hirdetés

A túlóratörvény kapcsán tartottak vitafórumot, amelyen több szakszervezeti vezető is megjelent. Arra nem sikerült bizonyítékot találni, ki is akarta az új rendszert, az azonban kiderült, nem biztos, hogy minden dolgozó sajnálja.

Hádinger János, a Mercedes üzemi tanácsának elnökhelyettese szerint többüket is meglepte: valóban vannak olyan munkatársaik, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy többet dolgozhassanak, mint 300 túlóra, írja az eseményről a mandiner.hu. Kérdésre azt felelte, hogy ez nem tömegigény, de lehet ilyen példákkal találkozni – ezzel a többi résztvevő is egyetértett. László Zoltán, a Vasas Szakszervezet alelnöke hozzátette: ő is találkozott olyanokkal, akik foggal-körömmel ragaszkodnak a túlórákhoz és azok emeléséhez.

Ennél azonban érdekesebb, ahogy a szakszervezeti vezetők az ellenzéki pártok politikusainak megjelenéséről nyilatkoztak.

„Nagyon sok szóbeli megállapodást kötöttünk, hogy ne túrjanak ki minket a szakszervezeti molinók közül, szinte közelharcot kellett vívni olykor azért, hogy a molinó mögött ki álljon.” Hozzátette: „Nem örülünk ennek a szituációnak” – mondta Kordás László.

Szlávik István a vitaest folyamán szintén kifejezte ellenérzéseit az ellenzékkel szemben: szerinte a szakszervezetek eddig is dolgoztak, eddig is voltak, ezért nem érti, hogy az ellenzéki politikusok miért csak most kezdtek el velük foglalkozni. „Maradjunk annyiban, hogy szerintem ez egy nagy színház” – jelentette ki. Úgy vélte, hogy az ellenzék most felhasználja a szakszervezeteket arra, hogy eredményeket tudjanak elérni. „A budapesti tüntetéseken mi is fenn voltunk, nem csak mi, a dolgozók is jöttek velünk, és az, hogy az ellenzéki pártok megjelennek, és a saját sleppjük ott van körülöttük, ez számomra gusztustalan. Ne jöjjenek oda, miért jönnek oda? Jöjjön oda akkor is, amikor ő van kormányon és baj van” – fejtette ki a a Mercedes-gyár szakszervezetise.

További részletek a vitaestről a mandiner.hu-n olvashatóak.

Hirdetés