Kihagyhatatlan és pécsi: vegán fagyi, Mackó, hambi, brunch, ebédlő, svédasztal…

Bizony, minden nyilvánvaló korlát ellenére sorra nyílnak újabb helyek, melyeknek a pécsiek örülhetnek. És nem is csak a belváros szívében: ezúttal mecsekoldali, uránvárosi és kertvárosi vendéglátóhelyet is bemutatunk válogatásunkban! 

Mindenmentes cukrászda nyílt a városban, vegán fagyival várnak!

– A pécsi a második üzletünk, paksi cukrászdánkban és a boltok polcain már két éve jelen vagyunk, franchise-szerűen működünk. Azt kell rólunk tudni, hogy kizárólag gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes, laktózmentes termékeink vannak. Süteményeink nagy része tejfehérjementes is. Nagy számban találhatóak az üzletben vegán alternatívák, erre van a legnagyobb kereslet, az összes fagylaltunk vegán. Kiváló minőségű kávéval dolgozunk, amit Hegedűs Lászlótól, az Umami tulajdonosától, pörkölőjétől szerzünk be, amit mindig frissen szállít nekünk pörkölő üzeméből. Emellett megtalálhatóak lesznek üzletünk shop részlegén saját készítésű kézműves termékeink is, ezen belül granolák, lekvárok, szörpök, illetve kávék is beszerezhetőek – mondta el lapunknak Dorogi Nikolett, a Vagamary Cukrászda Pécs ügyvezetője.

hirdetés

Szeptember 9-től nyitva a Megyeri Ebédlő

Ez egy kellemes, családias hangulatú ebédlő, melyben hagyományos, házias ízekkel várnak a hét minden napján a Lahti utca 47. szám alatt. Hét közben a szintén az étterem tulajdonosai által üzemeltetett Megyeri húsbolt áruiból készült ételek várnak, de persze a vegetáriánusokra is gondolnak az olcsó, de jó minőségű, háromfogásos menük összeállításakor. További hangsúlyt fektetnek arra is, hogy csakis friss alapanyagokat használnak. Az ebédlő hétvégeken sem zár be, szombaton és vasárnap a la carte kínálatból választhatnak a vendégek. Grillételek pedig a hét minden napján kérhetők, sőt a vendéglő akár rendezvények megtartására is alkalmas, amikor is választhatunk akár bográcsos vagy kemencében sült finomságok közül.

Viszlát Lipóti, helló Great Coffee & Brunch!

– Valóban megszűnt nálunk, a Rókus sétányon a Lipóti, aminek profilváltás az oka. Úgy gondoljuk, hogy az egyetemi városrészben jelenleg sokkal nagyobb igény van egy tágas, modern, fiatalos coffee és brunch étteremre, mint pékségre. Termékeink sós és édes brunch-ételekből, kövön sült pizzából, tésztából, süteményből és helyben készült finom szendvicsekből állnak. Emellett az ismert kávézólánc, a Costa kávé kávéját forgalmazzuk, amelyből speciality-szerű kávékat és kávékoktélokat készítünk. Az ételeink folyamatosan meg fognak újulni, aminek a középpontjában a jó minőségű alapanyagok, az igényes tálalás, illetve a finom ízek lesznek. Amiben különlegesek vagyunk, hogy szeretnénk ha nálunk tényleg mindenki jól érezné magát, fiatalos, modern környezetben, ahol kötetlenül tud finomat enni, inni, és egy jót kávézni! Ezért is az a nevünk, illetve a szlogenünk, hogy „Great Coffee & Brunch, Have a Great time”! – vélekedett a csapat lapunk megkeresésére.

Újra vár a Mézes Mackó!

Bizony, újranyit a legendás pécsi hamburgerező, habár ezúttal néhány utcával lejjebb a korábbi helyétől. A Mézes Mackó a megszokott Király utcai egység után, hamarosan újra várja vendégeit a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A cégér változatlan, a menü továbbra is különleges: negyvenféle hambi, finom saláták, házi limcsik várják többek között a kopogó szemű pécsieket. Érdeklődtünk a leendő tulajnál, amint többet tudunk, frissítjük cikkünket. 

Kép forrása: Rubinszki Reklámstúdió

Nem hivatalos információ: újranyit a streat!

Július elején számoltunk be a szomorú hírről, mely szerint bezárt a Király utca közkedvelt street food étterme. Most azt rebesgetik, hogy a kényszerszünetnek vége, újranyithat a hely. Ugyan az információt nem érősítették meg lapunk felé, a vendéglátóhely korábbi közösségi oldalán ugyanis nem kaptunk választ kérdésünkre ezt illetően, mi mégis reménykedünk a legjobbakban.

A nagy zabálás…Pécsett!

Na nem, nem az 1973-as francia-olasz filmszatírát forgatják újra városunkban, valami egész másról van szó! Ugyan nagyon sajnáltuk, hogy a Dunántúl első cigányétterme, a Kóstolda bezárt; most kárpótolhat minket az új egység, mely – reményeink szerint hamarosan – a helyén nyílik. Az ablakon díszelgő felirat szerint „korlátlan svédasztalos fogyasztás” lesz lehetséges az étteremben, vagyis az igazán éhesek számára biztosan tökéletes választás lesz. Sajnos mindeddig nem sikerült kiderítenünk, mikor nyit az új vendéglő, de mi már nagyon várjuk!

Egy jelenet A nagy zabálás című filmből

Hirdetés