A Pécsi Ítélőtábla jogerősen 16 év fegyházra ítélte azt a férfit, aki késsel támadott korábbi élettársára, annak édesanyjára és gyermekére.

A vádirat szerint egy 47 éves, büntetett előéletű, baranyai férfi 2015 év elején ismerkedett meg az akkor még fiatalkorú sértettel, aki gyermekével az édesanyja házában élt. Az édesanya, amikor megismerte a vádlottat, már akkor nem volt neki szimpatikus korábbi életvitele és magatartása miatt.

A vádlott élettársa terhes lett, majd összeköltöztek. Egy idő után viszont megromlott a kapcsolatuk, ugyanis a férfi életében nem csak egy nő volt jelen, valamint több alkalommal bántotta is élettársát, ezért a nő visszaköltözött az édesanyjához. Pár nap múlva a nő gyermekével és édesanyjával visszamentek a férfihez, hogy elhozzák az ott maradt játékokat, ruhákat.

A férfi a pakolás közben felhúzta magát, majd amikor a nő el akart menni onnan, akkor felkapott egy kést, egyik kezével lefogta a nőt, míg a másik kezével a kést a
nyakához szorította. A nő védekezett, édesanyja próbált neki segíteni, de a férfi nem hagyta, őt is megtámadta: a kezét és a hasát is megszúrta, majd a nyakába is belevágott.

A vádlott férfi viselkedése miatt a gyermek a nagymamájához próbált futni, de a férfi őt is elkapta és a nyakát kétszer is megvágta. Ezt követően a gyereket és anyját egy közeli kukoricatáblába húzta, majd elment a helyszínről. Őt egy hónap múlva fogták el, egy külterületen lévő rejtekhelyen.

Az édesanya a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes, jobb oldali légmellel járó sérülést szenvedett, életét az orvosi beavatkozás mentette meg. A gyermekkorú sértett a vádlott támadása következtében a nyakán sérült meg, mely sérülések 8 napon belül gyógyultak, a nyakizmok, illetve az erek nem sérültek.

A fenti tényállás alapján a Pécsi Törvényszék a vádlottat több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, illetve személyi szabadság megsértésének bűntette miatt halmazati büntetésül mint visszaesőt 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a védelmi fellebbezések alapján eljárva az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta és a vádlott fegyházbüntetését 16 évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Hirdetés