A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni, a hétvégén viszont már plusz 16 fok körüli meleg is lehet.

Az időkép szerint a hét bár hűvös idővel kezdődött, kemény mínuszokkal, de hétvégére komoly felmelegedés jöhet. Igaz, mondanak egy kis csapadékot, de attól függetlenül nekünk nagyon jó kedvünk lesz, ha ránézünk erre a képre, hiszen hamarosan vége a hidegnek és a fagynak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden hajnalban néhol ónos eső is lehet, napközben többfelé várható eső, északon és nyugaton hó, havas eső, fagyott eső. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben plusz 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán elsősorban délen várható eső, átmenetileg hajnalban, este ónos eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű.

Csütörtökön helyenként fordulhat elő eső, zápor, több helyen a szél is megerősödik, ugyanakkor már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 7-12 fok között várható.

Pénteken és szombaton a Dél-Dunántúlon viharos lehet a szél. Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett nem várható csapadék. Szombaton inkább rövid napos időszakok lehetnek és néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat.

Pénteken a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, szombaton 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok pénteken plusz 8 és 15 fok között, szombaton plusz 9 és 16 fok között alakulnak.

Vasárnap is több helyen erős, az Észak-Dunántúlon viharos lehet a szél és többfelé várható eső. A minimumhőmérséklet plusz 2-8, a maximumhőmérséklet plusz 10-17 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

A Köpönyeg.hu szerint a hétvégére délutánonként már 13-20 fokos, igazi tavaszi meleg lehet.

Hirdetés