A kofák szerint megérte várni az uránvárosi piacra

A megújult Hajnóczy-piac még nyitva, de a forgalom nem éri el a Vásárcsarnokét

Újra kinyitott a tizenegy hónapig tartó felújítás után a Hajnóczy utcai piac. Lapunk munkatársai már az előkészületeket is megnézték, és most a kofákat is megkérdeztük róla, hogy tetszik nekik az új hely az első napon.   

Mielőtt a standokhoz léptünk volna, néhány vásárló véleményét is kikértük, ők egytől egyig nagyon örültek, hogy újra járhatnak a várva várt, megújult piacra és nagyon tetszik nekik a szép épület, jónak tartják, hogy több árusra számíthatnak.

Nekem nagyon tetszik minden, az utca is nagyon szép lett, előtte csúnya volt a környezet. A parkolási lehetőségek talán nem tökéletesek, de előtte sem voltak azok. Aki azt állítja, hogy nem lehetett kibírni a „kényszerpihenőt” a felújítás alatt, az hazudik, mert megérte. Az a lényeg, hogy elkezdték és be is fejezték, hiszen már sok éve ígérték, hogy lebontják, átalakítják, de mindig csúsztak a munkálatok. Most végre kész és ennek örülünk – mondta lapunknak a 20 éve ugyanannál a standnál zöldséget és gyümölcsöt áruló Szekeres Árpádné, akit a helyiek Erzsi néniként ismernek.

Szekeres Árpádné Erzsi néni idestova húsz éve árulja ugyanannál az asztalnál gyönyörű zöldségeit, gyümölcseit

Megtudtuk azt is, hogy a kofák örülnek annak, hogy visszajöhettek az uránvárosi piacra, hiszen a felújítás ideje alatt arra kényszerültek, hogy a város más pontjain árulják portékájukat.  

– Nagyon jó, hogy megoldották, hogy a galambok ne tudjanak bejönni. Illetve úgy látjuk, hogy nagyobb lesz a rend és a fegyelem is, így a hajléktalanok és részegek sem zavarják majd a vásárlókat, mint korábban – vélekedett a virágos standját a korábban szintén az uránvárosi piacon áruló édesanyjától 30 éve megörökölt Rausch Tiborné.

Rausch Tiborné édesanyja már 1969-ben az uránvárosi piacon árulta kis kertje virágait, zöldségeit

15 éve árulja füstölt áruit és savanyúságait a piacon Valek Lajos, aki elmondta, sokkal korszerűbb lett a felújítás után a hely, és lassan visszajönnek a korábbi kuncsaftok, sőt új arcokat is látni már a megújult csarnokban. Hozzátette, a régi vevők örültek neki, hogy újra vásárolhatnak tőle.

Habár megérezték a 11 hónapnyi szünetet, a vásárlók szépen lassan visszatérnek Valek Lajos asztalához

A csarnok hétfőtől péntekig reggel 6 órától 17 óráig, szombaton 6-tól 14 óráig tart nyitva, vasárnap pedig a korábbi gyakorlatnak megfelelően zárva tart, míg a piaccsarnok mellett található üzletek nyitvatartása egységenként változó.

A piac melletti területeken még dolgoznak, de a félmilliárdos „piac-projekt” mellett a városvezetés mintegy másfél milliárdot különített el csak Uránváros csinosítására. A megújult óvoda, parkolók és járdák után a Veress Endre utcai rendelőintézet és a Bánki Donát utcai Általános Iskola felújítása és egy háziorvosirendelő-komplexum létrehozása van még hátra.

Íme még néhány életkép az új piacról: 

hirdetés

Hirdetés