Koronavírus Pécsen: újabb ovikban jelent meg a fertőzés

Újabb két pécsi óvodában ütötte fel a fejét a vírus, az egyikben rendkívüli szünetet is el kellett rendelni – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

Rendkívüli szünet a Bimbó utcai oviban

November 20-áig, péntekig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai tagóvodájában. Vasárnap estig az intézmény két munkatársának lett pozitív a vírustesztje, további hét dolgozó pedig a betegségre utaló tünetekkel táppénzen van, mindannyian tesztelésre várnak.

A négy csoportban összesen 90 gyermeket ellátó intézmény dolgozóinak létszáma emiatt annyira lecsökkent, hogy az óvodában rendkívüli szünetet kellett elrendelni.

De ügyeletet biztosítanak azoknak a kicsiknek, akiknek szülei a héten nem tudják megoldani a felügyeletet.

Fertőzés a Melinda utcai tagóvodában

A Kertvárosi Óvoda Melinda utcai tagóvodájában is felütötte fejét a fertőzés, ott egy munkatárs kapta el igazoltan a vírust, ő csaknem tíz nappal ezelőtt volt utoljára dolgozni. További három munkatárs a betegség tüneteivel jelenleg táppénzen van, tesztelésüket várják.

A kétcsoportos óvoda egyelőre biztosítani tudja a gyermekek ellátását.

A város által fenntartott óvodákban folyamatosan fertőtlenítenek, de a járvány megfékezéséhez a családoknak és az óvodáknak is együtt kell működnie.

Az önkormányzat azt kéri, akinek tünetei vannak, és az elhúzódó tesztelés miatt akár napokig eredményükre váró szülők lehetőleg ne küldjék óvodába a tünetmentes gyermekeiket se, mert ezzel az egész közösség egészségét és az intézmények folyamatos működését veszélyeztetik.