Koronavírus: rekordszámú új fertőzött egy nap alatt idehaza!

Óriásit ugrott egy nap alatt a koronavírus-fertőzéssel azonosítottak száma Magyarországon, a legfrissebb, 6495 fős napi adat rekordnak számít a Covid-19 megjelenése óta.

A rekordszámú új fertőzöttel már 147 961 fő a hazánkban beazonosított fertőzöttel száma – számolt be a koronavirus.gov.hu.

A halálesetek száma valamelyest csökkent az előző napi adathoz képest, ezúttal 93, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, szemben az egy nappal korábbi 107-tel. Ezzel összesen már 3190 magyar esett a fertőzés áldozatául. Eddig 34 010-en meggyógyultak, míg az aktív fertőzöttek száma jelenleg 110 256 fő.

A kórházakban ápoltak száma is jelentősen nőtt, 223-mal több magyar szorul ápolásra, így összesen 7236-an vannak koronavírus-fertőzés miatt egészségügyi intézményben. Jelenleg 582-en vannak lélegeztetőgépen.

Baranyában 116 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

A 444.hu írta meg, hogy Magyarországon elég szokatlannak nevezhetőek a járvány halálozási adatai. Miközben ugyanis minden szám továbbra is meredeken ível felfelé – új fertőzöttek, kórházban ápoltak, lélegeztető gépen lévők –, a halálozások napi száma  stagnálni látszik.