Koronavírusos a PVSK hét játékosa

Mint azt a csapat honlapján írták, a hét elején derült ki egyik kosárlabdázójukról, hogy a PCR tesztje pozitív lett. Emiatt a teljes csapatot tesztelték és újabb hat, tünetmentes koronavírusost találtak közöttük. A felnőtt sportolók kötelező tesztelését folytatják, a vírusos játékosok pedig mind hatósági karanténba kerültek. Emellett a felkészülés a bajnokságra nem állt meg. 

Egyelőre nem tudni, hogy az október 3-án kezdődő bajnokságra nézve milyen hatással lesz a hét játékos megbetegedésre, ugyanis bizonytalan, hogy hány hétre vonják vissza a koronavírus miatt sportorvosi igazolásukat. Az bizonyos, hogy a felkészülési mérkőzéseket addig lemondták, de a PVSK-Veolia mindenképpen pályára áll a bajnokságban.

A csapat kerete durván 15 játékosból áll, így gyakorlatilag ennek fele most kiesett egy időre, tudtuk meg.

Információink szerint jelenleg azzal számolnak, hogy a – szinte teljesen tünetmentes, egy-két lázesettől eltekintve – csapattagok karanténkötelezettsége lejár, majd mindenki újra munkába állhat a pályán.

A bajnokság kezdete előtt 72 órával egyébként minden kosárlabdázót és tesztelnek majd a Magyar Kosarlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) szabályai szerint.

„Mindenben a járványügyi előírásoknak megfelelően járunk el, folyamatosan egyeztetve az érintett hatóságokkal, annak érdekében, hogy elkerüljük a további megbetegedéseket” – fogalmaztak a honlapon megjelent hírben.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés