Közel 2 milliót gyűjtöttek a pécsiek a beteg kisbabának

Több nagyszabású eseményt is rendezett a PTE Sportiroda és a Pécsi Balett a beteg kisbaba, Zente és családja megsegítésére, hiszen a kisfiú súlyos genetikai rendellenességben, gerincvelő-izomsorvadásban (SMA, Spinal Muscular Atrophy) szenved, melynek kezelési költségeit segítség nélkül nem tudnák a szülők finanszírozni. 

Sok pécsi segített nekik korábban is, most pedig a Pécsi Balett és a PTE Sportiroda kezdeményezésére a város szinte összes táncosa és sportolója beszállt az adománygyűjtésbe, melynek eredményeképpen a sportiroda Hári József irodavezető Facebook-posztja szerint 1.080.000 forintot tudott átadni a családnak.

– A legutóbbi rendezvényen, a Fuss Zentéért! jótékonysági futáson körülbelül 1300 ember vett részt, de a korábbi események is nagyon népszerűek voltak, nagyon örülünk neki, hogy ekkora összeg jött össze. A család rendkívül hálás minden segítségért, hiszen igyekeznek a lehető legjobb terápiás módszerekkel fejleszteni a kicsit, amik persze nem olcsóak. Ha jól tudom, akkor a Pécsi Balett is körülbelül 1 millió forintot fog majd átadni nekik, és persze az urnákat a városi sportrendezvényeken továbbra is kihelyezzük, így az adománygyűjtés ezután sem áll meg – mondta Hári József, a PTE Sportiroda irodavezetője lapunknak, hozzátéve, hogy a híres sportolók aláírásaival ellátott relikviák aukcióra bocsátása is még hátravan, azt május közepén tervezik.

Hirdetés