Közel 6000 Pécsi Kalandor ismerhette meg idén a várost

Harmadik éve már annak, hogy a pécsi állatkert – más városi intézményekkel együttműködve – útjára indította a Pécsi Kalandor programot, melynek célja Pécs turisztikai vonzerejének növelése. A projekt a korábbi évekhez hasonlóan idén is rendkívül sikeresen zárult: több mint 2000 jegycsomagot váltottak valamelyik, a programban szereplő szolgáltatónál; és mivel legtöbb esetben családok vettek részt, ez összesen körülbelül 6000 látogatót jelent. 

hirdetés

Pécsett széles szabadidős és kulturális kínálat érhető el a Pécsi Kalandor program keretében kijelölt állomások meglátogatásával. A kezdeményezés útján jutányos áron olyan értékeket is bemutatnak, melyek kevesebbek számára ismertek.

A kalandtúra keretében megismerhetjük Pécs kulturális, szórakoztató, történelmi értékeit

– Az akcióval meg akartuk mutatni, hogy a pécsi cégek, turisztikai szolgáltatók nem egymás konkurenciájaként működnek, hanem egymás mellett dolgoznak annak érdekében, hogy Pécs értékeit mind inkább megmutassák a turistáknak és a helyieknek – fogalmazott az idei Pécsi Kalandor programot lezáró sajtótájékoztatón Siptár Dávid, az állatkert ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a városba érkező turisták és az itt eltöltött vendégéjszakák száma évről évre magasabb, mint ahogy a Pécsi Kalandor résztvevőinek száma is.

Vágvölgyi Réka, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. világörökségi és turisztikai vezetője hangsúlyozta, hogy az általa képviselt cég a kezdetektől a Pécsi Kalandor mellé állt és szívesen vett részt a kezdeményezésben. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a város turisztikai attrakciói együttműködjenek egymással és más profilú partnerekkel is.

– Nagy örömömre szolgál, hogy rengeteg család látogatott hozzánk a program keretében, sőt az egész szezonban. Sokat számít a Pécsi Kalandor jegycsomagjainál, hogy több napig is érvényesek, így rugalmasan használhatják fel őket a családok – tette hozzá Vágvölgyi Réka. Elmondta, hogy a projektet továbbra is szeretnék folytatni.

A Zsályaliget, a Zsolnay Kulturális Negyed, a tv-torony, a Mecsextrém Park, a Janus Pannonius Múzeum, a Cafe Frei és a Pécsi Állatkert után idén már a Pécsi Püspökség is a projekt tagja lett, így nyolc résztvevőnél kaphattak kedvezményt a kalandorok kuponfüzetükkel.

A Harkányi Dráva Hotel egy családi hosszú hétvégét biztosított egy kalandornak, akinek nevét a csütörtöki sorsoláson húzták ki az állatkertben.

Idén is kisorsolták azt a szerencsést, aki a harkányi hotelben tölthet el egy hosszú hétvégét
Frissítés:
Cikkünk címében korábban 5000 körüli látogatószám szerepelt, mert ez hangzott el az állatkerti sajtótájékoztatón. Később pontosították a számot közel 6000-re.
hirdetés

Hirdetés