Közel kétezren futottak a rákgyógyításért Pécs szívében

Szeptember 14-én szombaton mintegy kétezer pécsi gyűlt össze a Széchenyi téren, hogy egy jótékony célt támogassanak. A „Fuss a rákgyógyításért” eseményen befolyt összeget ugyanis a daganatos betegekre költik a szervezők. De nem csak a Széchenyi téren volt szombaton sportesemény, a Tüskésrétre is több száz gyerek érkezett szüleivel a Fittbike Családi napra. 

A „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű futást idén tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Dunántúli Postás Sportegyesület, azonban az idei évtől a két intézmény együttműködésének és kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája lett a rendezvény „házigazdája”. Idén a jótékonysági futás kedvezményezettje az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány volt.

Forrás: Keresztes László Lóránt Facebook-oldal

Az eseménynek köszönhetően több mint húszmillió forint gyűlt össze az elmúlt tíz évben. A szervezet az első forinttól az utolsóig a betegekre, az ő komfortérzetük növelésére költötték a pénzt. Az idei eseményre közel kétezer ember érkezett: voltak, akik futottak, akik sétáltak, de kutyát sétáltatva is teljesítették a távot. A jótékony futáson Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, a PSN Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

Forrás: Keresztes László Lóránt Facebook oldal

Nem csak Pécs szívében volt szeptember 14-én szuper sportprogram, több száz gyermek érkezett szüleivel a Tüskésréti Fittbike Családi napra. Az eseményen Őri László Pécs alpolgármestere, a Pécsi HACS elnöke is köszöntötte a családokat szombat reggel.

– Öröm látni a csillogó szemű gyerekek sokaságát, akik a szüleikkel együtt érkeztek a futóversenyre. Ez is igazolja, hogy jól döntöttünk, amikor a Tüskésrétre megálmodtuk azt a szabadidőközpontot, ami mára a pécsiek körében az egyik legnépszerűbb családi sporthelyszín lett – mondta Őri László. Az alpolgármester hozzátette, hogy jó helyre került az a 10 millió forint támogatás is, amellyel a Fittbike sportegyesület programjait támogatták, hiszen Kertváros egyik legjelentősebb sportszervezete, amely kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre és a családokra.

A megjelenteket Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, a PSN Zrt. vezérigazgatója is köszöntötte, aki felhívta a családi napra érkezők figyelmét, hogy a mai napon egy jótékonysági akció is elindult, melynek keretében a résztvevők a Pécsi Sportovit támogathatják. Az olimpiai bajnok Vári méltatta a sportovi munkáját, majd hozzátette, hogy az óvoda munkáját a PSN Zrt. is támogatja, ő pedig magánszemélyként adományával is hozzájárul az új játékok beszerzéséhez.

Hirdetés