Közmunkásokat, végzettség nélkülieket is várnak a cégek!

A Baranya Megyei Kormányhivatal, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megye erősáramú vállalkozásainak képviselői közös programot hirdettek az évek óta tartó szakember-utánpótlási problémák megoldása érdekében.

hirdetés


A Baranya Megyei Kormányhivatal rendszeresen szervez munkáltatói fórumokat, konzultációkat. Ezek egyikén merült fel először a gondolat, hogy külön programmal segítsék a térség munkaerőhiánnyal küzdő villamosipari vállalkozásait.

Baranya nagyobb villamosipari vállalkozásai ugyanis – a KONTAKT Elektro Kft., a Treszner Kft., a Korrektvill Kft., a Techniq 2000 Kft., a Dipovill Kft., a Relavill Kft., a Délviv Kft. és a Faludi és Társa Kft. – jelenleg is nagy számban keresnek munkaerőt.

A potenciális jelöltek nem feltétlenül villanyszerelő végzettséggel rendelkezők, hanem olyan álláskereső személyek, akik el tudják képzelni jövőjüket ezeknél a cégeknél, fogékonyak a szakma iránt, szeretnék magukat képezni cserébe a biztos megélhetésért, kiszámítható jövőért.

A Baranya Megyei Kormányhivatal csoportos tájékoztatókat is szervez a megye járásaiban, ahova várják az álláskeresőket, illetve azokat, akik jelenleg közmunkaprogramban vesznek részt, de váltani szeretnének, vagy nem rendelkeznek megfelelő szakképesítéssel, esetleg pályaváltáson gondolkoznak.

A rendezvények időpontja és helyszíne:

2018. március 12., 9.30: Csányoszró, Művelődési Központ, Kossuth u. 59.

2018. március 12., 13.30: Pécs, PSZK Angster József Szakgimnázium kultúrterme, Rét u. 41-43.

További információ a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán, valamint az érintett települések járási hivatalának foglalkoztatási osztályain kérhető.