Különleges új játékot adtak át Uránváros legnagyobb játszóterén

Egészséges és sérült, fogyatékkal élő kisgyerekek is együtt játszhatnak Uránváros legnagyobb játszóterén egy új, különleges játéknak köszönhetően.

hirdetés

Már nem csak az egészséges pécsi gyerekek játszhatnak önfeledten és boldogan Uránváros – és talán kimondhatjuk, hogy Pécs – egyik legkedveltebb, legnagyobb és legjobban felszerelt játszóterén, hanem a fogyatékkal élő, sérült gyermekek is. Ugyan a Szilárd Leó parkban található játszótéren eddig is volt egy olyan hinta, melyet a fogyatékkal élő apróságok használhattak – és melyet nemrégiben fel is újítottak –, az igazi újdonság mégis az a színes, pillangóra emlékeztető, sérült gyerekek számára kifejlesztett, de egészséges kicsik által is használható játékelem, melyet a napokban helyeztek ki a játszóra.

A játék, ami összehozza az egészséges és a sérült kisgyerekeket

A játékot csütörtök délután hivatalosan is átadták a játszótér látogatói számára, az eseményen Decsi István, Pécs alpolgármestere és a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy idén tavasszal keresték meg azzal a kéréssel, hogy szeretnék, ha az uránvárosi játszótér egy olyan játékkal bővülne, melyet sérült gyerekek is használhatnak, hiszen akkor így együtt tudnának játszani egészséges társaikkal, barátaikkal. A játékot a csecsemők és az eltérő fejlődésű gyermekek fejlesztését és gyógyítását támogató Kincs-Ő Alapítvány, valamint a Halmozottan Sérült Gyermekek Szüleinek Egyesületének jóvoltából sikerült a városnak beszereznie és telepítenie, a Biokom Nkft segítségével.

A sérült gyermekek ezt a hintát is használhatják

Az alpolgármester kiemelte, hogy amióta a különleges új játékot kihelyezték a játszótérre, a városrész megannyi intézményéből – például az Éltes Mátyás Szakiskolából – jöttek már gyerekcsoportok tanórai keretek között a parkba, csak hogy játszhassanak az új „pillangóval”. Decsi István hangsúlyozta, hogy bízik abban, hogy az ilyen és ehhez hasonló játékok és eszközök a jövőben egyre több pécsi parkban és játszótéren meg fognak majd jelenni.

Decsi István: a város több játszóterén is lehetnek majd ilyen játékok

Baloghné Molnár Emese, a Halmozottan Sérült Gyermekek Szüleinek Egyesületének elnöke hozzátette, hogy hálás azért, hogy a város partner volt abban, hogy ezt a játékot kihelyezhessék az uránvárosi játszótérre, valamint elmondta, hogy a jövőben is szeretnének együttműködni az önkormányzattal azért, hogy minél több ilyen játék kerülhessen a pécsi játszóterekre. Ennek eredményeképp – folytatta – a városban élő egészséges és sérült, vagy halmozottan sérült gyerekek is együtt tudnának játszani.

Hirdetés