Kutyával vásárolgatni Pécsett? Igen, lehetséges!

Pécs egyetlen kutyabarát bevásárlóközpontja a Pécs Plaza, egyre több kocsma és étterem mellett ők is követik az egyre népszerűbb trendet. 

hirdetés

Sokaknál az eb családtagnak számít, így nem akarják a kocsiban vagy otthon hagyni kutyusukat, amíg a plázában grasszálnak. Egyre több kutyabarát hely nyit országszerte, Pécsett is sok kocsma és étterem engedi a gazdiknak magukkal hozni szőrös kedvencüket. Bevásárlóközpontok között a Pécs Plaza az első pécsi hely, aki ezt szintén megteszi. Nézzük, mik az előnyei és a hátrányai annak, ha egy nyilvános helyre bejöhetnek az állatok is.

Természetesen itt is vannak bizonyos hátrányok, ahogy tulajdonképpen majdnem minden kezdeményezésnek. Akik allergiásak a kutyaszőrre vagy csak nem szeretik őket, esetleg félnek az ebektől, nyilván nem repesnek azért, hogy bevásárlókörúton találkozzanak velük. Szerintünk azonban sokkal több jó dolog származik abból, ha a kutyusok is bemehetnek egy olyan helyre gazdijukkal, mint a bevásárlóközpont. Sőt, felhívjuk minden gazdi figyelmét arra, hogy soha ne hagyja autóba zárva négylábúját, főleg a nagy melegben. ITT mutatjuk, hogy miért.

Fontos kiemelni, hogy a Plaza területén is vannak szabályok, melyeket a kutyásoknak be kell tartani. Például tilos az állatokat az ételudvarra bevinni és jó pár üzletbe sincs bejárása a négylábúaknak. Mindezen szabályok mellett is kedvező fogadtatást és csak pozitív visszajelzést kapott a bevásárlóközpont a kutyával érkező látogatóktól, mondta Kordé Anita, a Pécs Plaza marketingvezetője. Elmondható az is, hogy sem a kutyás és nem kutyás látogatók között, sem kutya és kutya között nem tapasztaltak konfliktust az elmúlt közel 2 évben, tette hozzá a marketinges. A teljes házirendet IDE kattintva olvashatjuk.

A kutyusok tehát pórázon, saját lábukon közlekedhetnek bevásárlóközpontunk közösségi részein, illetve bevihetőek azokba az üzletekbe, melyek bejáratán ezt matrica jelzi, mondta el Kordé Anita. Hozzátette, még szájkosár is csak azon ebekre kell, akik esetében a gazda úgy ítéli meg.
A Plazában a Kutyaszertár üzletben mindig friss vízzel várják a kedvenceket, ha megszomjaznának, sőt elkóborolt kedvenceknek is segíthetünk! Ha ugyanis kutyust találunk, a Kutyaszertárban található chipleolvasó segítségével visszajuttathatjuk gazdájához.

Hirdetés