Lenyűgöző filmet készítettek Pécsről – itt az exkluzív előzetes!

December 13-án debütál hírportálunkon Mészáros Dénes pécsi fotós egészen lenyűgöző timelapse-kisfilmje, mely soha nem látott, csodálatos felvételeken keresztül mutatja be Pécs és környéke egy eddig szinte ismeretlen oldalát. Az exkluzív bemutató előtt mutatunk egy kis ízelítőt a tényleg nem akármilyen videóból!

hirdetés

Mészáros Dénes pécsi hivatásos fotós, képalkotó és szoftvertesztelő egészen elképesztő timelapse-videót készített Pécsről, a pécsieknek. Több év alatt készült (a projekt 2011-ben kezdődött), sok száz munkaórát felölelő munkájának köszönhetően döbbenetes felvételeken láthatjuk a sűrű tejködben, ijesztő – de mégis gyönyörű – viharokban, lenyűgöző csillagos éjszakákban is szép várost, ahogy él és lélegzik a közel sem megszokott szemszögből bemutatott Mecsek ölelésében.

Mészáros Dénes nem akármilyen képeket készített a tv-toronyról

Miközben szájtátva nézzük ezeket a fantasztikus képsorokat, jó tudni azt, hogy Mészáros Dénes egyszerű, őszinte lelkesedésből vágott bele az embert próbáló munkába, hiszen mielőtt belefogott – saját elmondása szerint – nem tudott semmit a timelapse-videók készítéséről. Mint mondta, azért tartotta fontosnak, hogy elkészüljön ez a Pécset soha nem látott képeken bemutató film, hogy a pécsiek új fényben, új perspektívából is láthassák a várost.

A Zengőről, ködben

Az alábbiakban a kisfilm – önmagában is erős – rövid előzetesét láthatják, a 4 és fél perces teljes mű december 13-án debütál a PécsMa.hu oldalán. Szóval, íme az előzetes:

Ha valakinek új lenne a timelapse fogalma, annak annyit kell tudnia, hogy egy olyan fotózási technikáról van szó, amelynek során a hosszú idő alatt, pár másodperces időközönként felvett képeket rövid időn belül, valós időben játsszák le. A nézőben ez az idő múlásának érzetét kelti, ezért nevezik az „idő fotózásának” is. Maga a név is ezt jelenti, erre utal: az idő múlása.