Már a pécsi beszállítókkal egyeztet az önkormányzat a német óriásberuházásról

A közelmúltban jelentették be, hogy Pécset választotta új gyárának helyszínéül a német autóipari óriáscég, a Thyssenkrupp. A cég korábbi tájékoztatása szerint az új gyár építése már szeptemberben elkezdődik, egy ultramodern üzemet építenek 17 milliárd forintos beruházással.

A német Thyssenkrupp 80 országban van jelen, világszerte mintegy 160 ezer alkalmazottja van, a tavalyi árbevétele pedig meghaladta a 42 milliárd eurót, ez 13 ezer milliárd forintnak felel meg.

A beruházást Szijjártó Péter külgazdasági miniszter és Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp autóipari területének magyarországi ügyvezetője jelentette be. A gyár ultramodern lesz, és az autóipari szektor legkorszerűbb termékeit készítik majd itt, főtengely- és elektromotor-alkatrészeket állítanak elő a városban. A sorozatgyártást a tervek szerint már jövőre elkezdenék.

Első ütemben 200 új álláshelyet teremt, és új megbízásokkal segíti a pécsi vállalkozókat a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. – közölte Decsi István alpolgármester a Facebook-oldalán.

– Hétfőn a júniusban bejelentett beruházás első állomásaként egy beszállítói fórumon egyeztettünk pécsi kis- és középvállalkozókkal, valamint a cég vezetőivel, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben kezdhessék meg a munkát városunkban – írta.

 

Hirdetés