Már a Pécs TV Youtube-csatornáján is megnézhető annak a beszélgetéssorozatnak az első adása, amelyben ismert pécsiek osztják meg ünnepi gondolataikat.

Korábban már beszámoltunk róla, a Pécs TV különleges adventi beszélgetéssorozat sugárzásába kezd. Az Advent idején elnevezésű műsorban ismert pécsiek osztják meg adventi gondolataikat, az ünnephez kapcsolódó élményeiket.

Az első adásban, múlt vasárnap, azaz advent első vasárnapján Arató Réka műsorvezető Nagy Imre irodalomtörténésszel, Pécs díszpolgárával és Betlehem Józseffel, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettesével beszélgetett.

December 9-én Földényi Gabriella, a Pécsi Jótékony Nőegylet vezetője, Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas néprajzkutató, valamint Vári Attila kétszeres olimpiai- és világbajnok vízilabdázó lesz majd a Pécs TV műsorának vendége.

A következő vasárnap, december 16-án Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművésszel, Hoppál Péter országgyűlési képviselővel és Tillai Aurél Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas karnaggyal beszélget Arató Réka. December 23-án, advent utolsó vasárnapján pedig Uzsalyné Pécsi Rita zenepedagógus, Györfi Anna színésznő és Őri László, Pécs alpolgármestere lesz az Advent idején vendége.

A beszélgetések adventvasárnapokon először 12.15-kor, majd pedig aznap este 18.30-kor (ismétlés) és utána hétköznapokon 17.00-kor (ismétlés) láthatóak a Pécs TV adásában.