Már formálódik az óriási üzemcsarnok a Déli Ipari Parkban

Már nagyjából „belőhető”, mekkora lesz az új üzemcsarnok a Déli Ipari Parkban, javában folyik ugyanis a mintegy egymilliárdos önkormányzati beruházás. Az iparcsarnok ősszel el is készül, ráadásul nem lesz „egyedül”, számos más fejlesztés is folyik a környéken.

A helyszínen látszik igazán, mekkora üzemcsarnok is épül jelenleg a Déli Ipari Parkban: mint arról korábban már beszámoltunk, csaknem egymilliárdos pályázati forrásból építtet Pécs egy mintegy 5000 négyzetméteres ipari létesítményt. A munkák már most elég látványosak, noha a falak még nem állnak, hiszen az alapozási, szerkezetépítési feladatokat végzik éppen. Mint megtudtuk, az előzetes ütemtervnek megfelelő a készültségi fok, idén ősszel lehet használatba venni az üzemcsarnokot.

A várostól délre javában folyik a munka

Ez várhatóan nem is fog akadályba ütközni, hiszen mint Decsi István alpolgármestertől megtudtuk, folyamatos az érdeklődés a piaci szereplők részéről, várhatóan még a nyár előtt meg tudja kötni az önkormányzat, illetve a Pécsi Vagyonhasznosító a szerződést a bérlővel. Ahogy az alpolgármester hangsúlyozta, egyre több cég, vállalkozás már nemcsak zöldmezős beruházásban gondolkodik, hanem kész üzemcsarnokot keres, amit kibérelhet, és saját gépeivel szerel fel – erre kerülhet sor Pécsett is.

A jelenleg is folyó beruházás nem az egyetlen, ami az önkormányzat tervei között szerepel, és további munkahelyeket eredményezhet. A második, szintén önkormányzati tulajdonú ipari csarnok kivitelezési közbeszerzési eljárása már zajlik, a tervek szerint júniusban az építési munkák is megkezdődhetnek. Ez az üzemcsarnok körülbelül 1800 négyzetméteres lesz. Épül ezen kívül egy harmadik is, a közel 3000 négyzetméteres csarnok tervei elkészültek, ennek kivitelezési közbeszerzési eljárására a nyáron kerül sor, utána indulhat majd az építkezés.

– Ezek összességében több milliárd forintot meghaladó fejlesztések – mondta Decsi István alpolgármester. – Az épülő csarnokok alapvetően gép-, könnyű- és műanyagipari termelési tevékenység folytatására alkalmasak, ezekből az ágazatokból érkezhetnek a bérlők. A beruházások révén összesen több száz új munkahely jön létre Pécsett.

A Magnus Aircraft második gyárépülete elérte legmagasabb pontját

Ugyanakkor nem csak az önkormányzat által elindított fejlesztések folynak a térségben: a Déli Ipari Parkban bővíti már működő gyárépületét egy magyar cég, a Lemeztechnika Kft., már elérte a legmagasabb pontját az az üzemépület, amely a Magnus Aircraft pécs-pogányi repülőgépgyárát szolgálja ki kompozitanyaggal, valamint a közeljövőben indul a dél-koreai autóipari óriáscég, a Hanon pécsi gyárépítése is.

hirdetés