A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a pécsi férfi ellen, aki tavasszal többször is ittas állapotban dühöngött, rongált.

Márciusban a férfi sokat ivott, majd összeveszett élettársával, dührohamot kapott és miközben hangosan kiabált, bérelt lakásuk berendezési tárgyait, bútorait összetörte. A lakás szobaajtaját kitörte, a szekrények ajtajait leszakította, majd az erkély vashálós üvegezését kirúgta.

Ezt követően a férfi a lakásból a lépőcsőházba ment, és mivel az élettársa az ajtót belülről
bezárta, a vádlott a bejárati ajtót többször megrúgta, melynek következtében az ajtó beszakadt.

A vádlott a lépcsőházban tovább hangoskodott, kiabált, majd miután észrevette, hogy az egyik lakó a saját lakásából figyeli, abba az ajtóba is belerúgott, majd visszament a lakásába, ahol magához vett egy szamurájkardot, és azzal többször a szomszéd ajtajára ütött.

Áprilisban a férfi ismét az alkoholhoz nyúlt, otthon ivott egy keveset, majd a lakásához közeli sörözőbe ment, ahol még többet ivott. Ezután élettársával telefonált, akivel összeveszett, majd az egyik asztalt az utcára dobta.

Néhány nappal később a férfi ismét megjelent a sörözőben, ahol félmeztelenül ordibált, agresszíven viselkedett, majd a söröző előtt található szemetest az útra dobta, és a szemetesben lévő szemetet kiszórta.

A férfi cselekménye többek között felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének a
megállapítására alkalmas.

A vádlott egyébként előzetes letartóztatásban van, ugyanis nem ez volt az első, hogy bűncselekményt követett el. 2017 júniusában egy férfit vert meg egy pécsi kocsmában, mivel az nem akart többet inni.