A csapat volt legendás játékosa lett a PVSK új edzője

A szerb Dragan Aleksic lett a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője, miután Csirke Ferencet menesztette a klub vezetése.

“Személyében olyan edző érkezik hozzánk, aki játékosként legendája volt csapatunknak, hiszen 2005 és 2009 között szinte minden olyan csúcsot felállított, amelyet később csak Veljko Budimir tudott megdönteni” – mondta hétfőn a klub honlapján Bán Gábor ügyvezető.

Emlékeztetett, hogy Aleksic az utolsó pécsi idényében bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupa-aranyat nyert a PVSK-val, később pedig edzőként is bizonyított, hiszen a Szolnok trénereként három bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyert.

Az ügyvezető kitért rá, hogy az előző edző, a munkavégzés alól vasárnap felmentett Csirke Ferenc nyolc évig felelt a szakmai munkáért, de mivel a pécsiek a legutóbbi tíz tétmérkőzésüket elveszítették, váltásra volt szükség a kispadon.

“Nyolc nagyon izgalmas, és nagyon szép sikereket hozó esztendő után válnak most el az útjaink, egy korszak ezzel lezárul. Minden évben a legjobb nyolcba jutottunk a vezetésével, és ezt az időszakot a tavalyi bronzérem koronázta meg” – magyarázta Bán Gábor. Hozzátette, úgy látták, hogy az utóbbi időben megbomlott az egység a tréner, a csapat és a vezetőség között, ezért döntöttek az edzőcsere mellett.

A PVSK-Veolia az első hat bajnoki összecsapását megnyerte a mostani idényben, azóta viszont hétszer kikapott. Az Európa Kupában ősszel egy győzelemmel és öt vereséggel csoportja utolsó helyén végzett.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A PVSK-Veolia kosárlabdacsapata felmentette a munkavégzés alól Csirke Ferenc vezetőedzőt, miután az együttes sorozatban hét bajnoki mérkőzésén maradt alul. Szombaton a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendégeként kapott ki 101-69-re, ezért hétfőtől már nem Csirke Ferenc felel a csapat szakmai munkájának irányításáért.

Hozzátették: a szakember „klubban való további foglalkoztatásáról, vagy szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásáról később egyeztetnek”.

A PVSK-Veolia az első hat bajnoki összecsapását megnyerte, azóta viszont hétszer kikapott.

Az Európa Kupában ősszel egy győzelemmel és öt vereséggel csoportja utolsó helyén végzett.