Márciustól újranyit a pécsi székesegyház

Az "öt torony" egyike a Székesegyház

Március 1-től nyitva tart a pécsi Szent Péter- és Szent Pál-Székesegyház. Tavasztól mind liturgikus, mind turisztikai céllal várja látogatóit a Pécsi Egyházmegye megújult katedrálisa. Március 21-től a vasárnapi és ünnepi szentmisék a főtemplomban lesznek megtartva.

A bazilika 2019. szeptember 30-tól volt zárva a látogatók előtt, kivéve az adventi időszakot, amikor a vasárnapi és ünnepi szentmiséket itt tartották. Így ősztől egészen mostanáig a Belvárosi templomban került sor a liturgikus eseményekre, beleértve a hétköznapi és a vasárnapi szentmiséket is.

A nagyböjti időszakban javarészben befejeződnek a restaurálási munkálatok a székesegyházban. Mivel minden fejlesztés a tervek szerint halad, március 1-től megnyit az egyházmegye katedrálisa. A hónap első felében csak turisztikai céllal lesz látogatható a Pécsi Bazilika, március 21-től azonban egyes szentmisék is itt lesznek megtartva.

A főtemplom újranyitását követően a restaurálások még több helyen folytatódnak, a teljes felújítás vége pedig 2020 decemberére várható, azonban a hátralévő folyamatok nem akadályozzák a székesegyház látogatását.

Még több információ a Pécsi Egyházmegye honlapján, IDE kattintva.

hirdetés

Hirdetés