Mecseki erdőirtás: a civilek nem hisznek a baloldali jelöltnek

Az OKPécs.hu számolt be arról, hogy az MSZP-DK-Momentum-Jobbik baloldali jelöltje hiába bizonygatja, hogy ő nem felelős a mecseki erdőirtásokért, a Civilek a Mecsekért Mozgalom nem hisz neki. Péterffy szerint egyébként a fa kidől magától. 

hirdetés

A lap a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjével, Vicze Csillával tételesen cáfolta a magát függetlennek beállító, ám az MSZP-P-s politikus szerint sem annak tekinthető polgármesterjelölt, Péterffy Attila korábbi állításait, amelyekkel megpróbálta hárítani a felelősségét arról, hogy az elmúlt években milyen folyamatok játszódtak le a Mecsek erdeiben.

Az OKPécs.hu szerint a civilek állítják, az erőmű igazgatójaként Péterffy Attila soha nem engedte meg, hogy az égetésre begyűjtött fák közelébe menjenek. Ezért szerintük történhetett természetkárosítás, és egészen biztosan történtek brutális tarvágások a Mecsekben.

Az OKPécs.hu felvételén jól látszik, hogy eltörpül a kamion az erőműben felhalmozott fák között

A balliberálisok jelöltje a minap a saját médiájának tartott zárt körű előadáson azt is megpróbálta elmagyarázni, hogy a kivágott több százezer tonna mecseki fa az nem is olyan sok, ám a CMM szerint „tarra vágtak sok száz hektárnyi, egybefüggő erdőrészeket, és alapos a gyanú, hogy ép és egészséges fákat égettek el a pécsi hőerőműben”. Egyébként éppen Péterffy volt az, aki néhány éve még saját céges prezentációs anyagában azt írta, hogy az erőmű tüzelőanyag-igénye évente 450 000 tonna, amelynek 33 százaléka – vagyis közel 150 ezer tonna – erdészeti fa.

Mennyi is ez a 150 ezer tonna? Pécsen 45 ezer fa van, s ha átlagosan úgy számolunk, hogy 1 fa 1 tonna – hiszen vannak csemeték és hatalmas fák is -, akkor gyakorlatilag pár hónap alatt kiirtanák Pécs összes fáját.

Péterffy hozzáállását egyébként az a cinikus kijelentése is mutatja, amelyet az Azonnali.hu-nak adott interjújában ejtett el, hiszen azt mondta, „az erőműtől nincs mit védeni, kidől az a fa magától”.

További részletek és felvételek: ITT!

Hirdetés