Hanzli Fanni elsőéves hallgató a Pécsi Tudományegyetem televíziós műsorkészítő szakán, a tanulás mellett viszont csak egy dolognak él: a zenének. Már alsótagozatos korában belecsöppent ebbe a világba, amikor elkezdett zongorázni, ma viszont nem a billentyűk, hanem a mikrofon mögött találhatjuk meg Fannit.

hirdetés

Fanni közel tíz éve találkozott először a zenével, 14 évesen belépett első zenekarába, az akkor még csak egy dobosból és egy énekesből álló Lékkörbe.

– Ez a kombó nem hangzott valami jól, ezért hívtunk a zenekarba egy basszusgitárost, és egy gitárost. Ez a csapat az elejétől kezdve jól tudott együtt dolgozni, és ezt mi sem igazolja jobban, hogy már négy éve húzzuk egymás idegeit  – mondta nevetve Fanni.

Fotó: Pál Zsombor

A Lékkör már több lemezt tudhat magáénak, 2016-ban a Súlytalan címűt, majd két évre rá mutatták be a Bábozó című lemezüket, amelyen egy olyan dal is szerepel, ami Fanni egyik kedvence: „a Szender című szám nagyon színesre, különlegesre sikerült, amiből klipet is készítenénk, ugyanis idáig még nem jutottunk el”.

Fanniék azért számos koncertélménnyel gazdagodtak már az elmúlt évek során, felléptek már az EFOTT-on is, a legmeghatározóbb koncertjük viszont a 2016-os Pécsi Egyetemi Napokon volt, ami az énekes elmondása szerint ezerszer jobban sikerült, mint ahogy azt tervezték. A pécsi zenekar célja egyébként, hogy egyszer befussanak és az egész ország megismerje őket. Ennek érdekében számos tehetségkutatón vesznek részt. A legutóbbi például a Z-faktor zenekaros verseny volt, ahol első helyezést értek el, így néhány héttel később Budapesten is megmutathatták magukat.

Barátaival majd’ egy éve megalapította második zenekarát, a Doggost, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy csinálni akartak valamit, amiben nem tudják, hogy mit csinálnak – mondta el Fanni, aki azt is hozzátette, hogy ez az együttes sokkal zúzósabb, nem érzelgős zenéket játszik. Velük jutott el a Pesti Kikeltetőbe, ami egy olyan tehetségkutató, ahová nagyon nehéz bekerülni.

– A Doggosnak is számos saját száma van már, ilyen többek között a Meltdown, vagy a Parappa. Ebben a zenekarban együtt írjuk meg a számokat, a Lékkörben pedig Dani, a gitáros álmodja meg, és veti papírra a szövegeket, majd közösen tesszük össze – meséli Fanni.

A fiatal lány terve, hogy minél többet zenéljen, és minél több dolgot próbáljon ki. Ezen az úton pedig két dolog segíti: a szülei, és felfogása, miszerint minden rosszat jót követ, vagyis sosem lehet feladni.

Hirdetés